Юрій Максимов: «При підготовці до півфіналу з азовцями ми наполегливо тренували й пробиття пенальті»

24 червня полтавська «Ворскла» взяла гору над «Маріуполем» у серії післяматчевих пенальті й удруге у своїй історії пробилася до фіналу Кубку України, де поміряється силами з київським «Динамо».

На початку червня нам уже довелося зустрічатися з «Маріуполем» у календарному матчі чемпіонату, — сказав головний тренер «Ворскли» Юрій Максимов у коментарі офіційному сайту УАФ. — Тоді все закінчилося підписанням мирної угоди, і було відчуття, що й кубковий поєдинок також пройде на зустрічних курсах, і кожному із суперників важко буде схилити шальки терезів на свій бік. Ось чому при підготовці до матчу з азовцями ми наполегливо тренували й пробиття пенальті, адже все могло вирішитися в так званій футбольній лотереї.

Через дискваліфікацію вам довелося стежити за діями своїх підопічних із трибуни…

— Не маю претензій до підопічних, які чітко виконали установку. Прикро тільки, що не вирвали перемогу в основний час, адже у другому таймі вже ми диктували умови.

Що підказало вам довірити місце у воротах у післяматчевій серії пенальті юному дебютанту Павлу Ісенку, який став справжнім героєм, парирувавши три удари?

Я вже зазначав, що ми останнім часом ретельно шліфували пробиття пенальті. Я звернув увагу на те, як упевнено Павло вигравав свої дуелі. Тому перед поєдинком сказав йому, що якщо 120 хвилин не визначать переможця, то він виходить на заміну й відбиває два удари. Як бачите, я майже вгадав… Хоча, повторюся, добре себе проявила вся команда.

Вам доводилося ставати володарем Кубка України й Кубка Німеччини в ролі футболіста та Кубка Азербайджану — в якості тренера. У липні у фіналі на «Ворсклу» чекатиме імените київське «Динамо», яке вважатиметься фаворитом…

Знаєте, у кубкового турніру свої закони. От і два роки тому, коли очолювана мною «Кешла» з’ясовувала стосунки у фіналі Кубку Азербайджану з «Габалою», вище розцінювалися шанси підопічних українського фахівця Романа Григорчука, але трофей дістався саме моїм хлопцям. Зрештою, і коли у 2009 році «Ворскла» грала у фіналі із «Шахтарем», більшість віддавала перевагу гірникам, проте кубок поїхав до Полтави. Відчуваю, що 8 липня також буде дуже цікаве протистояння...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини