Андрій Павелко: «Контракт з Андрієм Шевченком буде продовжено до 31 грудня 2022 року»

За підсумками XXIII Конгресу Української асоціації футболу, що відбувся сьогодні у Львові, було проведено брифінг, на якому, зокрема, президент УАФ Андрій Павелко повідомив важливі новини та відповів на запитання представників ЗМІ:

— Радий вітати всіх у Львові, де рік тому національною збірною України було здобуто історичну перемогу над Сербією. Сьогодні відбувся історичний, перший Конгрес УАФ у місті Лева. Зараз наш футбол переживає важкі часи, але наше завдання в цій ситуації — зробити все можливе, щоб повернути вболівальників на стадіони. Ситуація, яка склалася у ФК «Карпати», підтверджує, що боротьба з пандемією ще не завершена. Але я впевнений, що рішення, які були ухвалені сьогодні, сприятимуть майбутнім перемогам українського футболу. Зокрема, хочу повідомити, що Виконком УАФ щойно проголосував за продовження контракту з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком та його штабом до 31 грудня 2022 року.

— Які напрямки роботи асоціації є для вас зараз пріоритетними?

— Наша мета — розвиток футболу в Україні. Для її реалізації важливо, аби зберігалася єдність футбольної родини. Важливі напрямки нашої роботи — соціальні проекти, розвиток дитячо-юнацького та жіночого футболу. Чималу увагу ми приділяємо розвитку футбольної інфраструктури країни, боротьбі з договірними матчами, впровадженню системи VAR у професіональному футболі. Головне ж наше завдання полягає в підтримці національної збірної.

Фото Павла Кубанова

— Якою є ваша особиста позиція щодо завершення сезону в першій лізі?

— Ми вже повернули футбол в УПЛ, дозволили регіональним асоціаціям відновити змагання. Зараз дуже важливо, щоб перша та друга ліги прийняли відповідне рішення. Моя особиста позиція полягає в тому, що ми вже зробили — доручили Комітету арбітрів УАФ готуватися до обслуговування матчів першої та другої ліг поточного сезону. Також на Виконкомі УАФ сьогодні ми проголосували за те, щоб рекомендувати зібрати Конференцію ПФЛ, яка має ухвалити рішення щодо всіх питань стосовно можливого поновлення сезону. Потрібно, щоб президенти всіх клубів зібралися разом та порозумілися. Можу запевнити, що Виконком УАФ невідкладно розгляне питання щодо можливого поновлення сезону в першій та другій лігах, яке ухвалить конференція.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини