Андрій Шевченко: «Важливо, щоб хлопці приїхали до збірної вмотивованими, а ми зі свого боку зробимо все необхідне для їхньої підготовки»

Сьогодні, 25 лютого перед матчем 18-го туру Vbet Ліги «Металіст 1925» — «Динамо» президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відповів на кілька актуальних питань в ефірі каналу «УПЛ ТБ».

«Передусім хотів би ще раз подякувати хлопцям і дівчатам, які служать у ЗСУ й виборюють для нас можливість жити. І навіть грати у футбол. Усі вболівальники хотіли, щоб футбол повернувся після зимової паузи, і чекають від команд якісної гри, що надає позитивних емоцій.

Уже невдовзі розпочнеться збір національної збірної України перед матчем плей-оф кваліфікації Євро-2024 з Боснією і Герцеговиною. Гравці з вітчизняного чемпіонату вирушать до Марбельї, куди згодом під’їдуть і представники зарубіжних клубів. Важливо, щоб хлопці приїхали вмотивованими, а ми зі свого боку зробимо все необхідне для їхньої ефективної підготовки», — зазначив очільник УАФ.

Також Андрій Шевченко розповів про важливі заходи, які відбулися цього тижня за його участі, і поділився думками щодо стратегічного збереження для країни футбольного ресурсу.

«Я мав зустрічі з представниками УПЛ і ПФЛ, де під час спілкування не було жодних обмежень. Одним із головних питань, що порушували, була суддівська тема. Комітет арбітрів очолила Катерина Монзуль, яка отримала можливість сформувати свою команду й запропонувати свої напрацювання. Підключимо детектор брехні, жеребкування. Головне — повернути довіру до наших суддів.

Щодо теми збереження нашого футбольного ресурсу за кордоном... Ми знаємо про цих дітей, які були вимушені виїхати з України через повномасштабне вторгнення агресора. І спілкувалися із цього приводу під час недавнього Конгресу УЄФА в Парижі з представниками деяких асоціацій — зокрема хорватської, яка має подібний досвід.

Будемо стежити за нашими юними футболістами, які навчаються в академіях інших країн — Англії, Німеччини тощо. Також важливо налагодити контакт з їхніми сім’ями. Зробимо максимум, що від нас залежить, і будемо вірити, що вони повернуться», — підкреслив президент УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.07.2024 09:39

Андрій Шевченко: «Юнацька збірна України на Євро-2024 (U-19) виконала всі завдання, які перед нею стояли»

Президент УАФ Андрій Шевченко прокоментував виступ юнацької збірної Ук...

15.06.2024 14:00

Андрій Шевченко: «Мій план — підтримувати Україну на всіх напрямках»

Англійське видання The Guardian опублікувало велике інтерв'ю з президе...

04.06.2024 07:30

Українська асоціація футболу та Німецький футбольний союз підписали меморандум про співпрацю

3 червня перед товариським матчем національних збірних Німеччини та Ук...

Підписатися на новини