Комітет з етики та чесної гри УАФ проводить планові освітні лекції для збірних України та клубів УПЛ і ПФЛ

Із метою підвищення обізнаності гравців, тренерів та персоналу основних і молодіжних команд щодо принципів чесної гри Комітет з етики та чесної гри УАФ у сезоні-2024/2025 проводить планові освітні лекції для національних збірних, а також клубів VBET Української Премʼєр-Ліги та Професіональної футбольної ліги України.

Фото прес-служби УАФ

Уже було проведено лекції для юнацької збірної України U-17, дівочих збірних України WU-17 та WU-18, ФК «Карпати» (Львів) — як для основної, так і для молодіжної (U-19) команди, ФК «Рух» (Львів) — для першої команди, «Руху-2» та «Руху» U-19, ФК «Білка-Куликів», а також для футболістів та персоналу команди «Скала» (Стрий).

Фото прес-служби УАФ

Ці заходи сприяють розвитку культури чесності у футболі та забезпечують краще розуміння важливості дотримання Кодексу з етики та чесної гри. Під час них було наведено приклади резонансних випадків неетичної поведінки у футболі та того, які наслідки вони мають. Також ішлося про випадки договірних матчів, що призводять до дискваліфікації клубів, гравців та арбітрів і втрати довіри вболівальників.

Фото прес-служби УАФ

У межах заходів також було представлено чат-бот Fair Play Assistant, в якому всі особи, повʼязані з футболом, можуть повідомляти про можливі порушення кодексу, а також ознайомитися із законодавством України, що регулює боротьбу з впливом (маніпулюванням) на результати спортивних змагань. Цей інструмент стане корисним ресурсом для гравців і клубів, сприяючи підвищенню рівня обізнаності та дотриманню етичних норм у спорті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.09.2024 15:00

Проєкт UEFA PLAYMAKERS побував у Турійську, що на Волині

Турійськ став уже третім центром проєкту UEFA PLAYMAKERS, створеним на...

13.09.2024 19:56

У Києві відбувся дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України»-2024

У Києві відбувся другий за ліком дитячий футбольний турнір «Кубо...

13.09.2024 19:43

Офіційно. Відбулося засідання Виконавчого комітету УАФ

13 вересня відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціа...

09.09.2024 16:00

Програма розвитку шкільного футболу УАФ реалізується на Хмельниччині

На Хмельниччині реалізується програма розвитку шкільного футболу Украї...

Підписатися на новини