Сергій Ребров: «Треба пережити цей день і завтра починати працювати»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав свій коментар за підсумками поєдинку Євро-2024 проти команди Бельгії (0:0).

— Як ви пережили цей матч? Як оціните виступ команди на турнірі та вашу роботу?

— Моїй роботі оцінку повинні давати ви. На жаль, ми не потрапили до плей-оф через перший матч, в якому програли Румунії. У тій грі після 0:1 і 0:2 ми не прокинулися. Я вдячний футболістам за поєдинок зі Словаччиною. Сьогодні ми намагалися перемогти, створювати моменти. Моментів було достатньо, але ми грали проти топзбірної, було дуже важко. Ми не використали свої шанси, але претензій до гравців немає.

— Яким ви бачите наступний етап цієї збірної? Чи будемо ми бачити зміни в команді? Можливо, це останній турнір для вікових гравців?

— Я не знаю, останній чи не останній. Сьогодні в нас наймолодша збірна на турнірі. Не розумію, чому ми зараз повинні щось омолоджувати, змінювати. Прийшов той самий Володимир Бражко, грає в основному складі. Ми стежимо за гравцями молодіжної, олімпійської збірних. Це процес. Не можна сказати, що ми не потрапили в плей-оф, і тепер усе потрібно змінювати.

— Наскільки важливою є участь у такому турнірі для України?

— Цей турнір дуже важливий, ми представляємо нашу країну. В останніх двох матчах не було питань щодо віддачі й характеру гравців. Ми показали характер нашої нації. Зараз важливо показати людям, що ми досі боремося, що нам потрібна допомога Європи, частиною якої ми є. Дуже важливо для нас бути представленими тут. Прикро, що ми погано провели першу гру. Але це життя, і важливо реагувати на помилки. Гадаю, ми добре відреагували. На жаль, ми не пройшли далі, набравши чотири очки. Якщо говорити про сьогоднішню гру, то я пишаюся футболістами. Кожен в Україні, думаю, незадоволений рахунком, але в мене немає питань до гравців.

— Яка ситуація зараз в українському футболі?

— Ми продовжуємо проводити наші внутрішні змагання, продовжуємо жити. На жаль, багато стадіонів були знищені. Але зараз ми живемо в таких умовах. Я дуже радий, що ми продовжуємо чемпіонати, це дуже важливо. Також важливо представляти Україну на Євро, показувати, що ми все ще живі, боремося й не зупинимося.

— Яку підтримку українського футболу ви б хотіли побачити від Європи?

— Під час турніру, де б ми не були, ми відчували підтримку. Це дуже важливо, футбол є частиною життя. Також ми розуміємо, що зараз б’ємося не лише за Україну, а й за всю Європу.

— Чи ви спілкувалися з підопічними після матчу?

— Я подякував їм за цю гру, але сказав, що ми не потрапили до плей-оф через результат поєдинку з румунами. Я бачив гравців — у них немає жодних емоцій. У нас дуже молода збірна, я бачу перспективу в майбутньому. Треба пережити цей день і завтра починати працювати.

Заявка збірної України на Євро-2024

Воротарі: 1. Георгій Бущан («Динамо» Київ), 12. Анатолій Трубін («Бенфіка» Лісабон, Португалія), 23. Андрій Лунін («Реал» Мадрид, Іспанія).

Захисники: 22. Микола Матвієнко, 2. Юхим Конопля, 21. Валерій Бондар (усі — «Шахтар» Донецьк), 24. Олександр Тимчик («Динамо» Київ), 16. Віталій Миколенко («Евертон» Ліверпуль, Англія), 13. Ілля Забарний («Борнмут», Англія), 3. Олександр Сваток (СК «Дніпро-1» Дніпро), 4. Максим Таловєров (ЛАСК Лінц, Австрія), 26. Богдан Михайліченко («Полісся» Житомир).

Півзахисники: 7. Андрій Ярмоленко, 19. Микола Шапаренко, 18. Володимир Бражко (усі — «Динамо» Київ), 6. Тарас Степаненко, 20. Олександр Зубков, 14. Георгій Судаков (усі — «Шахтар» Донецьк), 17. Олександр Зінченко («Арсенал» Лондон, Англія), 15. Віктор Циганков («Жирона», Іспанія), 10. Михайло Мудрик («Челсі» Лондон, Англія), 5. Сергій Сидорчук («Вестерло», Бельгія), 8. Руслан Маліновський («Дженоа» Генуя, Італія).

Нападники: 11. Артем Довбик («Жирона», Іспанія), 9. Роман Яремчук («Валенсія», Іспанія), 25. Владислав Ванат («Динамо» Київ).

Результати матчів групи Е на Євро-2024

17.06. Румунія — Україна — 3:0

17.06. Бельгія — Словаччина — 0:1

21.06. Словаччина — Україна — 1:2

22.06. Бельгія — Румунія — 2:0

26.06. Словаччина — Румунія — 1:1

26.06. Україна — Бельгія — 0:0

Підсумкова таблиця

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Румунія

3

1

1

1

4—3

4

2

Бельгія

3

1

1

1

2—1

4

3

Словаччина

3

1

1

1

3—3

4

4

Україна

3

1

1

1

2—4

4

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.06.2024 12:00

Анатолій Трубін: «Дякую всім за підтримку. Готуватимемося та працюватимемо далі»

Воротар збірної України, володар призу «Лев матчу» в поєди...

28.06.2024 10:00

Євро-2024: підсумки виступу національної збірної України у фінальному турнірі

На Євро-2024 тренерський штаб Сергія Реброва дав зіграти 23 футболіста...

27.06.2024 14:00

Олександр Тимчик: «Хочу подякувати нашим уболівальникам, у першу чергу — нашим військовим»

Захисник національної збірної України Олександр Тимчик прокоментував н...

27.06.2024 10:00

УАФ організувала спеціальні перегляди матчів збірної України на Євро-2024 для більше ніж півтисячі дітей

За сприяння УАФ матчі збірної України на Євро-2024 одразу на двох стол...

Підписатися на новини