Євро-2023 з футзалу серед жінок. Збірна України стала срібним призером турніру

У фіналі Євро-2023 з футзалу серед жінок підопічні Олега Шайтанова поступилися чинному чемпіону — команді Іспанії.

У півфіналі наші дівчата перемогли збірну Угорщини — 2:1 і вперше в історії пробилися до фіналу чемпіонату Європи, тож гарантували собі щонайменше срібні медалі. Нагадаємо, на минулому Євро, торік, українки здобули бронзу, а 2019 року посіли четверте місце.

У фіналі синьо-жовті зійшлися з переможцем обох попередніх чемпіонатів Європи — Іспанією. У півфіналі «Фурія Роха» здолала Португалію — 3:2. Зазначимо, що підопічні Олега Шайтанова востаннє зустрічалися з іспанками 1 липня минулого року, коли в півфіналі Євро-2022 поступилися їм із рахунком 0:9.

Фото uefa.com

На жаль, уже на 1-й хвилині піренейки вийшли вперед — Дубицька сфолила у власному штрафному, а Пеке реалізувала пенальті. Українки відповіли двома ударами Шульги в площину, однак надалі хід поєдинку контролювали суперниці.

Кілька разів синьо-жовтих виручала Кислова, проте на 11-й хвилині іспанки подвоїли перевагу — Сампер прорвалася правим флангом і пробила, а м’яч від Бабенко влетів у ворота. Надалі гра стала більш-менш рівною, шанси виникали в обох команд. У складі збірної України ударами в площину запам'яталися Шульга, Титова та Гриценко. Однак на 20-й хвилині підопічні Клаудії Понс забили втретє — де Пас завершила розпочату Сільвією контратаку влучним ударом у дальній кут.

Фото uefa.com

Одразу по перерві у складі збірної Іспанії забила Сампер. Потім Терех врятувала свою команду після удару де Пас. Надалі гра дещо заспокоїлася, проте ближчими до гола були піренейки. Наприкінці зустрічі українки почали грати з п'ятим польовим, і в підсумку Шульзі на 36-й хвилині вдалося розмочити рахунок. Після цього «Фурія Роха» зуміла забити ще раз, тож у підсумку перемогла з результатом 5:1.

Фото uefa.com

Таким чином, переможцем третього поспіль Євро з футзалу серед жінок стала Іспанія, історичні для себе срібні нагороди виборола Україна, а третє місце посіла Португалія, яка розгромила Угорщину (12:0).

Євро-2023 з футзалу серед жінок

19.03.2023

Матч за 3-тє місце

Угорщина — Португалія — 0:12 (0:4)

Фінал

Україна — Іспанія — 1:5 (0:3)

Голи: Шульга (36) — Пеке (1, з пенальті), Бабенко (11, автогол), де Пас (20), Сампер (21), Дані (37).

Україна: Кислова (Терех, 21, Митрофанська, 38) — Шульга, Гриценко, Дубицька, Форсюк (к); Дрозд, Титова, Кирильчук, Воловенко, Скибіна, Бабенко, Дятел.

Іспанія: Сільвія (Марта, 21) — Майте, Дані, Сампер, Пеке (к); Ноелія, Меллі, Л. Кордоба, Лусі, де Пас, Антія, Санз, І. Кордоба.

Попереджені: Дубицька (1), Скибіна (26) — Л. Кордоба (13).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини