Олег Шайтанов: «У березні проведемо дві товариські гри з Португалією»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов підбив підсумки спарингів проти команди Словаччини.

Уже в березні жіноча збірна України з футзалу візьме участь у третьому в історії чемпіонаті Європи. У межах підготовки до форуму синьо-жовті вирушили до Словаччини, де здобули дві перемоги над місцевою командою — 3:2 та 6:2. Своїми враженнями від спарингів поділився головний тренер українок Олег Шайтанов.

«Трошки кращі емоції, ніж після першого матчу. Однак якість гри могла б бути набагато вищою. Дві перемоги — це добре, але треба думати, як покращити гру команди.

У першому поєдинку ми не реалізували деякі моменти, у другому ж реалізація була трохи кращою, тому нам було простіше грати.

В обох матчах однакову кількість часу отримали три голкіпери, так само були задіяні практично всі польові гравці. Ми намагалися дати дівчатам однаковий час. Хтось зіграв більше, хтось — менше, але всі були у грі.

Надалі будемо збиратися 8 березня, відіграємо два виїзні товариські поєдинки з Португалією. Після них проведемо там маленький збір і переїдемо до Угорщини, на чемпіонат Європи», — сказав Олег Шайтанов у коментарі для прес-служби Асоціації футзалу України.

Склад жіночої збірної України з футзалу

Воротарі — Анастасія Терех («Інтернасьонал», Португалія), Вікторія Кислова («Торребланка», Іспанія), Наталія Митрофанська («Депортиво Кордоба», Іспанія); польові гравці — Юлія Титова («Італкаве Реал Статте», Італія), Юлія Форсюк, Ксенія Гриценко (обидві — «Мостолес», Іспанія), Ірина Дубицька, Таїсія Бабенко (обидві — «Інтернасьонал», Португалія), Олександра Скибіна, Марія Васковець (обидві — «Ховентут», Іспанія), Анна Шульга («Торребланка», Іспанія), Сніжана Воловенко («Атлетико Навалкарнеро В», Іспанія), Поліна Дрозд, Віра Дятел (обидві — «Ільвес», Фінляндія).

Нагадаємо, згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА, до складу якого входить президент УАФ Андрій Павелко, фінальну частину Євро-2023 з футзалу серед жінок із 17-го до 19 березня прийматиме Угорщина. Матчі чотирьох команд проходитимуть на «Фенікс-Арені» в Дебрецені.

Одним з учасників змагань буде збірна України. Також у фінальний турнір пробилися Іспанія, Португалія й Угорщина. 24 січня в Дебрецені відбулося жеребкування, за підсумками якого суперницями синьо-жовтих у півфіналі стали угорки.

Євро-2023 з футзалу серед жінок

17.03     17.00     Півфінал             Іспанія — Португалія

17.03     20.30     Півфінал             Україна — Угорщина

19.03     18.00     Матч за 3-є місце

19.03     21.00     Фінал

Час початку матчів — київський.

В основному раунді відбору чемпіонату Європи з футзалу серед жінок, матчі якого проходили в польській Познані, синьо-жовті зуміли посісти першу сходинку у квартеті. У першій грі збірна України здолала Нідерланди (5:2), у другій — перемогла Хорватію (5:1), а завершила міні-турнір нічиєю з Польщею (1:1). У підсумку наша команда пробилася на континентальну першість утретє в історії.

Нагадаємо, жіноча збірна України з футзалу стала бронзовим призером фінального турніру Євро-2022, який 1—3 липня проходив у Португалії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини