Олег Шайтанов: «На нас очікують два складні поєдинки проти сильних суперників»

Головний тренер національної жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов поділився враженнями від жеребкування фіналу чотирьох Євро-2023.

«Вчора відбулося жеребкування фінальної частини чемпіонату Європи, який пройде в Дебрецені. У півфінальній зустрічі ми протистоятимемо господаркам фіналу чотирьох — збірній Угорщини. На нас очікують два складні поєдинки проти сильних суперників, якими керують кваліфіковані тренери. Як на мене, кожна зі збірних добре знає одна одну.

На стадії, де залишилися чотири команди, слабких суперників бути не може. Ми робитимемо все можливе, щоб вийти до фіналу. Багато буде залежати від того, в якому стані наші гравці підійдуть до турніру. Фінал чотирьох є великим стимулом для кожної футзалістки. Найголовніше — це уникнути травм», — наводить слова Олега Шайтанова прес-служба Асоціації футзалу України.

Згідно з рішенням Виконавчого комітету УЄФА, до складу якого входить президент УАФ Андрій Павелко, фінальну частину Євро-2023 з футзалу серед жінок із 17-го до 19 березня прийматиме Угорщина. Поєдинки чотирьох команд проходитимуть на «Фенікс Арені» в Дебрецені. 17-го числа відбудуться півфінали, 19-го — матч за третє місце та фінал. 

Нагадаємо, одним з учасників змагань буде збірна України. Також до фінального турніру пробилися Іспанія, Португалія й Угорщина. У Дебрецені відбулося жеребкування, за підсумками якого суперницями синьо-жовтих у півфіналі стали угорки.

Євро-2023 з футзалу серед жінок

17.03     17.00     Півфінал             Іспанія — Португалія

17.03     20.30     Півфінал             Україна — Угорщина

19.03     18.00     Матч за 3-є місце

19.03     21.00     Фінал

Наведено київський час початку матчів.

В основному раунді відбору чемпіонату Європи з футзалу серед жінок, матчі якого проходили в польській Познані, синьо-жовті зуміли посісти першу сходинку у квартеті. У першій грі збірна України здолала Нідерланди (5:2), у другій — перемогла Хорватію (5:1), а завершила міні-турнір нічиєю з Польщею (1:1). У підсумку наша команда пробилася на континентальну першість утретє в історії.

Нагадаємо, жіноча збірна України з футзалу стала бронзовим призером фінального турніру Євро-2022, який 1—3 липня проходив у Португалії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.03.2024 21:37

Жіноча збірна України з футзалу вдруге поступилася команді Італії

Жіноча збірна України з футзалу провела другий виїзний товариський мат...

19.03.2024 11:30

Олег Шайтанов: «Ми розберемо ці пропущені м'ячі, вони дійсно були необов'язковими»

Головний тренер жіночої збірної України з футзалу Олег Шайтанов проком...

18.03.2024 22:41

Жіноча збірна України з футзалу поступилася команді Італії в першому матчі

Жіноча збірна України з футзалу провела перший виїзний товариський мат...

18.03.2024 10:00

Сьогодні жіноча збірна України з футзалу проведе перший із двох контрольних матчів проти Італії

Жіноча збірна України з футзалу готується до участі в європейській ква...

Підписатися на новини