Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко: «Команда зіграла на четвірку з плюсом»

Наставник збірної України з пляжного футболу Микола Костенко прокоментував виступ нашої команди на кваліфікаційному турнірі Всесвітніх пляжних ігор 2023 року на Сицилії. 

Збірна України з пляжного футболу посіла в європейському відборі до Всесвітніх пляжних ігор 2023 року на Балі третє місце, забезпечивши таким чином собі перепустку на престижний турнір. Підопічні Миколи Костенка  перемогли у групі С Азербайджан (5:4), поступилися Швейцарії (3:7) і вийшли до 1/4 фіналу. У чвертьфіналі синьо-жовті в овертаймі здолали Італію (5:4 ОТ), а в півфіналі програли Іспанії (4:7). Останнім на змаганнях у Катанії для українців став поєдинок за третє місце проти Швейцарії (4:3). 

Підсумки виступу нашої збірної на сицилійському турнірі підбив її наставник Микола Костенко: «Основним завданням у нас був вихід на Всесвітні пляжні ігри, і ми його виконали. Зважаючи на непрості умови підготовки до змагань, третє місце — досить непоганий результат.

Звісно, що після чвертьфіналу з Італією хотіли поборотися й за першу сходинку. Втім, трохи завадили мікротравма Дмитра Медвідя та дискваліфікація капітана команди Ігоря Борсука через червону картку. До того ж у зустрічі з італійцями ми витратили багато емоцій. Ми грали в них удома за шаленої підтримки місцевих глядачів плюс декілька разів судді приймали досить спірні рішення не на нашу користь. Так, поставили нам дуже сумнівний штрафний через те, що італієць просто впав, коли наш гравець зупинився. Кінцівка поєдинку була дуже нервовою, але це буває. Це — пляжний футбол.

Ми налаштовували хлопців після другого періоду грати до останньої хвилини, але пропустили спочатку зі штрафного, потім — через тактичну помилку, в епізоді з третім голом супернику трохи допоміг суддя, а останній м'яч — через невдалу взаємодію воротаря із захисником. Було велике психологічне навантаження, і я вдячний хлопцям, що вони витримали цей тиск і знайшли сили вирвати перемогу в овертаймі.

Шкода, що в півфіналі з Іспанією за рахунку 2:2 не використали кілька хороших моментів, зокрема, влучили у стійку. За грою відчувалося, що могли поборотися й за вихід у фінал.

Щодо матчу за третє місце, то в ньому Швейцарія виступала без кількох провідних гравців, але це їхнє питання. Не наша справа — влізати у внутрішню кухню інших команд. Головне, що ми досягли бажаного результату й вибороли нагороди. Загалом, звичайно, є ще елементи нашої гри, над якими слід попрацювати, але на четвірку з плюсом за п'ятибальною системою команда зіграла. 

Ми дуже вдячні українським уболівальникам, які постійно приходили на матчі й нас підтримували. Люди, що тимчасово перебувають в Італії, були на трибунах, розгортали національні прапори. Відчувалося, що це не завсідники футбольних змагань, але підтримували вони дуже емоційно. Ми завжди їм дякували після ігор, вони потім підходили до нас. У нас склалися дуже теплі стосунки, і їхня підтримка нам стовідсотково допомагала. 

Щодо Євроліги, то навіть теоретично ми можемо наразі боротися лише за п'яте місце. Основне завдання в нас — кваліфікуватися на Європейські ігри».

Додамо, що вчора наша збірна прибула на Сардинію, де візьме участь у другому етапі Євроліги-2022, який відбуватиметься в Кальярі з 8-го до 11 вересня. Сьогодні в синьо-жовтих заплановане тренування, а вже завтра — поєдинок з Азербайджаном.

Євроліга-2022 з пляжного футболу. Чоловіки. Дивізіон А. Група А

08.09. Україна — Азербайджан. 14.30

09.09. Україна — Німеччина. 14.30

Турнірна таблиця

    І В ВП ВО ПП ПО П М О
1  Іспанія 3 3 0 0 0 0 0 18—6 9
2  Італія 2 2 0 0 0 0 0 12—6 6
3  Азербайджан 3 1 0 0 0 0 2 13—18 3
4  Україна 2 0 0 0 0 0 2 4—9 0
5  Німеччина 2 0 0 0 0 0 2 6—14 0
НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.05.2024 12:15

Керівники АПФУ та збірної України з пляжного футболу провели зустріч щодо планів на сезон-2024

7 червня керівництво Асоціації пляжного футболу України (АПФУ) про...

11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

Підписатися на новини