Збірна України з пляжного футболу посіла третє місце на відбірному турнірі Всесвітніх пляжних ігор

У Катанії збірна України з пляжного футболу зіграла в матчі за третє місце європейського відбору до Всесвітніх пляжних ігор 2023 року.

Учора синьо-жовті, які вже виконали головне завдання турніру, виборовши перепустку на Всесвітні пляжні ігри 2023 року, у півфінальному поєдинку поступилися Іспанії (4:7). Сьогодні ж підопічні Миколи Костенка в матчі за третє місце зустрічалися зі Швейцарією.

Суперники вже перетиналися на груповому етапі цих змагань, і тоді успіх був за швейцарцями (7:3). Сьогодні ж наші хлопці зуміли взяти реванш.

У першому періоді команди обмінялися забитими м'ячами. На гол Дмитра Войтенка опоненти відповіли влучним ударом Патріка Рюттімана. 

На початку другої 12-хвилинки Войтенко оформив дубль і вивів українців уперед. За п'ять хвилин Олег Зборовський збільшив перевагу нашої команди — 3:1.

У третьому періоді на 26-й хвилині Олександр Корнійчук довів відрив до трьох м'ячів, однак невдовзі Тобіас Штайнеманн зумів відквитати один гол. Більше того, за півтори хвилини до фінального свистка Аріель зменшив перевагу синьо-жовтих до мінімуму. Однак більшого швейцарці досягти не змогли — 4:3 на користь підопічних Миколи Костенка. 

Таким чином, збірна України посіла третє місце у відборі до Всесвітніх пляжних ігор 2023 року. Переможець турніру на Сицилії визначиться в поєдинку між Іспанією та Португалією пізніше.

Всесвітні пляжні ігри 2023 року. Європейська кваліфікація. Чоловіки

04.09.2022

Матч за 3-є місце

Україна — Швейцарія — 4:3

Голи: Войтенко (8, 13), Зборовський (18), Корнійчук (26) — Рюттіман (9), Штайнеманн (28), Аріель (35).

Україна: Коваленко, Неруш, І. Борсук, А. Борсук, Корнійчук, Глуцький, Войток, Щериця, Войтенко, Заворотний, Пашко, Левченко, Зборовський.

Фінал

Іспанія — Португалія — 6:2

Всесвітні пляжні ігри 2023 року

Проходитимуть в Індонезії, на Балі, із 6-го до 12 серпня 2023 року. У чоловічому фінальному турнірі гратимуть 16 команд, а в жіночому — 12. До 2 липня 2023 року мають відбутися п’ять континентальних кваліфікаційних турнірів, і найкращі команди отримають місця на Всесвітніх пляжних іграх.

Розподіл місць за континентальними конфедераціями в чоловіків:

УЄФА (Європа) — 5 команд;

КОНМЕБОЛ (Південна Америка) — 3 команди;

КАФ (Африка) — 2 команди;

КОНКАКАФ (Північна та Центральна Америка) — 2 команди;

АФК (Азія) та ​​ОФК (Океанія) — 2 команди.

Розподіл місць за континентальними конфедераціями в жінок:

УЄФА (Європа) — 4 команди;

КОНМЕБОЛ (Південна Америка) — 2 команди;

КОНКАКАФ (Північна та Центральна Америка) — 2 команди;

КАФ (Африка) — 1 команда;

АФК (Азія) та ​​ОФК (Океанія) — 1 команда.

Крім того, у фіналі Всесвітніх пляжних ігор 2023 року візьмуть участь чоловіча й жіноча збірні Індонезії як господарі змагань, а також по одній спеціально запрошеній команді, що не проходили кваліфікаційні турніри. 

Якщо національний олімпійський комітет якогось із учасників відмовиться або не підтвердить свою участь до 2 липня 2023 року, то це місце на турнірі буде передано наступній команді з найвищим рейтингом на континенті.

Якщо ж до 2 липня 2023 року не відбудеться континентальний відбірний турнір, то для визначення команд-учасниць буде використовуватися світовий рейтинг пляжного футболу станом на 1 липня 2023 року.

Додамо, що чинними переможцями Всесвітніх пляжних ігор є команди Бразилії (у чоловіків) та Іспанії (у жінок), які здобули титули 2019 року в Катарі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини