Літнє міжсезоння в УПЛ: перший збір «Шахтаря», успіхи «Динамо» в Лізі чемпіонів, новий тренер «Дніпра-1»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які продовжують підготовку до нового сезону.

Унаслідок російського вторгнення в Україну попередній чемпіонат в елітному дивізіоні довелося завершити достроково. 28 липня Виконком УАФ затвердив план-календар наступного сезону, згідно з яким базовим днем першого туру чемпіонату України визначено 23 серпня.

Тим часом, перша команда таблиці Vbet Ліги-2021/2022 станом на 24.02.2022, «Шахтар», завершила літній збір у Роттердамі. Гірники зіграли проти нідерландських «Фортуни» (3:3), «Аяксу» (1:3) та «Утрехта» (2:2). Другий збір команди стартував 3 серпня у словенському місті Брдо, анонсовано виїзний матч проти італійської «Роми» (7 серпня).

«Шахтар» орендував із правом викупу в бельгійського «Андерлехту» Михайліченка. Захисник має в активі шість матчів за збірну України. Покинув помаранчево-чорних бразилець Ісмаїлі, а ізраїльтянин Соломон продовжить кар’єру в англійському «Фулгемі». Гравець національної команди Ігнатенко, який належав «Шахтарю», продовжив свої виступи за французький «Бордо». Гірники підписали договір оренди та обслуговування з Тренувальним центром польської «Легії». Угоду розраховано на період від серпня до листопада 2022 року.

«Динамо» продовжило свій шлях у Лізі чемпіонів, обігравши в Стамбулі «Фенербахче». Після цього 29 липня кияни провели благодійну гру з «Евертоном» Віталія Миколенка. Поєдинок на стадіоні «Гудісон Парк» завершився перемогою господарів — 3:0. На порядку денному в підопічних Мірчі Луческу протистояння з австрійським «Штурмом» у третьому кваліфікаційному раунді ЛЧ. 3 серпня в Лодзі українці перемогли з рахунком 1:0, 9-го — матч-відповідь у Граці. Біло-сині попрощалися зі словенцем Вербичем, який виступатиме за грецький «Панатінаїкос».

Фото scdnipro1.com.ua

Третя команда попереднього чемпіонату, «Дніпро-1», призначила новим головним тренером Олександра Кучера, який раніше очолював «Металіст». На зборі в Словенії спортклубівці зіграли з «Аль-Насром» з ОАЕ (0:0), хорватським «Полетом» (2:0) та словенськими «Белтинцями» (3:0). На 6 серпня запланований спаринг з «Аль-Шарджою» з ОАЕ, ще один матч відбудеться 10-го числа. Новачками команди стали Бабенко, Горбунов, Танчик і Громов, на рік орендовані в «Металіста» Рибак і Сарапій.

«Зоря» на польському зборі провела спаринги проти плоцької «Вісли» (3:2), «Полісся» (5:3) та змішану гру проти «Блонянки»/«Гутніка» (7:1). До команди приєднався Безбородько, продовжено контракт із Хланем. Попереду в чорно-білих поєдинки третього відбірного раунду Ліги Європи з румунською «Університатею» (4-го та 11 серпня).

Натомість «Ворскла» вже завершила свої виступи в єврокубках, поступившись шведському АІКу у двоматчевому протистоянні другого раунду кваліфікації Ліги конференцій. Повернувшись до України, біло-зелені в товариському матчі, який проходив на Закарпатті, здолали «Кривбас» (3:2).

«Олександрія» провела спаринги з «Металургом» (3:0), «Інгульцем» (3:3), «Колосом» (2:0) і «Кременем» (5:3).

Своєю чергою «Колос», окрім «Олександрії», провів товариські поєдинки з «Металістом 1925» (1:2) та «Дружбою» з Миронівки (2:0). Чергові спаринги ковалівців заплановані на 5-те та 6 серпня.

«Верес» провів виїзні поєдинки з угорським «Дебреценом» (0:1) та «Минаєм» (1:3). Попереду — ігри з «Колосом» (6 серпня), «ЛНЗ» (9 серпня) та «Рухом» (13 серпня). До «Металіста» перейшов Панасенко, а вірменин Маргарян до кінця сезону виступатиме в оренді за «Урарту». Продовжено контракти з Кучеровим і братами Шестаковими.

Низку спарингів провів «Металіст 1925» — проти «Колоса» (2:1), іванківського «Штурму» (1:0), «Ниви» з Бузової (3:0), «Чорноморця» (0:0), ФСК «Маріуполь» (3:0) та київського «Рубікона» (4:0).

Фото fcrukh.com

«Рух» на виїзді зіграв із польським «Гурніком» (Забже) — поступився з рахунком 2:4. Затим підопічні Леоніда Кучука провели міське дербі зі «Львовом» (0:1). На 6 серпня запланований спаринг із «Чорноморцем». Рудюк і Бучакчийський на правах оренди перейшли до «Прикарпаття».

«Львів» провів товариські матчі з «Юністю» (0:0), «Нафтовиком» (2:2) і «Рухом» (1:0).

Вирушив до Києва та відіграв чергові спаринги «Чорноморець» — проти «Оболоні» (0:0) та «Металіста 1925» (0:0). Новачком одеситів став Наумець, залишив команду Русин.

«Інгулець» провів товариські матчі проти «Олександрії» (3:3), «ЛНЗ» (1:1) та «Кременя» (2:1). Попереду — поєдинки з «Полтавою» та «Кривбасом».

«Минай» провів спаринг із миколаївським «ВАСТом» (2:0), а також зустрівся з командами УПЛ — «Кривбасом» (1:3) та «Вересом» (3:1). Новачком закарпатців став Колесник, нові контракти підписали Кемкін і Голуб.

Турецький збір «Металіста» завершився спарингом із «Денізліспором» (0:0). Наступний етап літньої підготовки харків’яни проведуть в Ужгороді. Новачком команди став Панасенко.

«Кривбас» у рамках закарпатського збору зустрівся з «Минаєм» (3:1), «Севлюшом» (9:0) та «Ворсклою» (2:3). Попереду у криворіжців спаринг проти «Металіста» (6 серпня). Новачками червоно-білих стали Семотюк і Хома.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини