Літнє міжсезоння в УПЛ: новий тренер «Шахтаря», єврокубковий старт «Динамо» та «Ворскли», гучний трансфер «Дніпра-1»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги, які продовжують підготовку до нового сезону.

Унаслідок російського вторгнення в Україну попередній чемпіонат в елітному дивізіоні довелося завершити достроково. Дати початку нового сезону поки що офіційно не визначено, проте клуби вже тривалий час активно працюють на літніх зборах.

Перша команда таблиці Vbet Ліги-2021/2022 станом на 24.02.2022, «Шахтар», призначив головним тренером хорвата Ігора Йовічевича, попереднім місцем роботи якого був «Дніпро-1». Контракт із коучем розрахований на два роки. Донеччани підписали Тотовицького та хорватського хавбека Джурасека. Після тривалого відновлення до тренувань повернулися Кривцов і Траоре. Гірників залишив бразилець Додо, який став новачком італійської «Фіорентини».

Стало відомо, що «Шахтар» прийматиме суперників у груповому етапі Ліги чемпіонів у Варшаві на Стадіоні Війська Польського. 14 липня донеччани розпочали збір у Роттердамі, протягом якого зіграють проти нідерландських «Фортуни» (22 липня), «Аяксу» (26 липня) та «Утрехта» (30 липня).

Напередодні матчів другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів до Бельгії зазирнуло «Динамо». Там підопічні Мірчі Луческу зіграли з «Антверпеном» (1:2), а затим вирушили до Польщі. Домашній поєдинок ЛЧ проти «Фенербахче», який проходив у Лодзі, завершився нульовою нічиєю, попереду в киян виїзний матч у Стамбулі 27 липня. Після протистояння з турками «Динамо» 29-го числа зіграє проти «Евертону» Віталія Миколенка. Благодійний поєдинок відбудеться в Ліверпулі на стадіоні «Гудісон Парк».

Біло-сині продовжили контракт із Сидорчуком — нова угода з капітаном діятиме до літа 2025-го. Михайленко, Вантух і Бражко відправилися у дворічну оренду в «Зорю», а Назар Волошин наступний сезон проведе у «Кривбасі».

Фото fcdynamo.com

Третя команда попереднього розіграшу Vbet Ліги, «Дніпро-1», поки офіційно не призначила нового тренера після переходу Ігора Йовічевича в «Шахтар». На зборі в Словенії дніпряни зіграли проти кіпрського «Арісу» (2:4) та єрусалимського «Бейтару» (1:1). Попереду гра з «Аль-Насром» із Саудівської Аравії (22 липня). Є й гучний трансфер — 18-річний Ярмолюк став гравцем «Брентфорду», який виступає в АПЛ.

«Зоря» на польському зборі провела спаринги проти «Легіоновії» (4:1) і «Корони» (4:1), запланована гра із плоцькою «Віслою» (23 липня). Новачком чорно-білих став Чурко, орендовані в «Динамо» Михайленко, Вантух і Бражко. Також відомо, що луганці свої домашні матчі в єврокубках проводитимуть у польському Любліні.

У рамках підготовки до старту в Лізі конференцій завершила польський збір «Ворскла». Наостанок підопічні Віктора Скрипника розгромили «Легіоновію» (7:0). Потім полтавці вирушили до Стокгольму, де провели домашній поєдинок ЛК проти АІКу й перемогли з рахунком 3:2. Матч-відповідь пройде 27 липня, також у столиці Швеції.

«Олександрія» підписала Єрмакова й орендувала на сезон динамівця Вікентія Волошина. В оренду в індійський клуб «Керала Бластерс» відправився Калюжний. Підопічні Юрія Гури на власному полі провели спаринг із «Колосом» (1:1). Надалі запланована вже виїзна гра з ковалівцями, а також матчі з «Металургом», «Інгульцем» і «Кременем».

Своєю чергою «Колос» провів товариські поєдинки з «Оболонню» (2:1), «Олександрією» (1:1) та «Інгульцем» (0:4). На 22 липня запланована гра з «Металістом 1925». Продовжить кар’єру в «Шахтарі» Тотовицький.

«Верес» зіграв унічию зі «Львовом» U­-19 (1:1) та «Карпатами» (1:1). Попереду виїзний спаринг з угорським «Дебреценом» (24 липня), матчі з «Минаєм» (29 липня), «Колосом» (6 серпня), «ЛНЗ» (9 серпня) та «Рухом» (13 серпня). Залишив команду Ауссі, права на якого належать «Динамо».

Фото metalist1925.com

Визначився із суперниками по спарингах «Металіст 1925». Харків’яни зустрінуться з «Колосом» (22 липня), «Штурмом» (24 липня), «Нивою» (26 липня), «Чорноморцем» (30 липня), ФСК «Маріуполь» (1 серпня), «Рубіконом» (2 серпня). Зазначимо, що до розташування команди завітав тренер національної збірної України Олександр Петраков.

«Рух» провів контрольні матчі з вінницькою «Нивою» (5:0), представниками Львівщини «Миколаєвом» (1:1) і «Лео Керамікою» (10:0), а також «Юністю» з Івано-Франківщини (8:0). 23 липня підопічні Леоніда Кучука на виїзді зіграють із польським «Гурніком» (Забже).

«Львів» провів спаринги проти «Минаю» (2:2) та представника Львівщини «Миколаєва» (2:0). Новачком «містян» став Вовкун.

У виїзному товариському матчі «Чорноморець» обіграв молдавську «Дачію» (2:0). Новачками одеситів стали Салюк і Плакса. Останній зустрів початок російського воєнного вторгнення в Маріуполі й зумів залишити лінію фронту лише через місяць. Залишили команду Сухоцький та Вачіберадзе.

Гравцями «Інгульця» стали Віктор Блізніченко, Резепов, Паламарчук і Сидоренко. У спарингах петрівці здолали «Кривбас» (1:0) і «Колос» (4:0).

«Минай» провів товариські матчі проти «Львова» (2:2) та збірної студентів (2:0). Новачками закарпатців стали Трубочкін, Дмитрук, Чуєв, Паламар і Вітенчук, новий контракт із клубом підписав Бандура. Покинули команду Книш і Синьогуб.

Фото metalist.ua

Продовжується турецький збір «Металіста». У черговому спарингу харків’яни обіграли місцевий «Бодрумспор» (1:0). Спортивним директором клубу призначено Василя Кобіна, обов'язки головного тренера після відходу Олександра Кучера виконуватиме Олег Ратій.

Інший новачок вищого дивізіону, «Кривбас», провів контрольний матч із «Інгульцем» (0:1). Наступний етап підготовки червоно-білі проведуть на заході України, заплановані спаринги з «Минаєм» (27 липня) та «Севлюшом» (31 липня). Криворіжці підписали Банаду, на рік орендований у «Динамо» Назар Волошин, повернувся до розташування команди хорват Ловрич. Старшим тренером «Кривбасу» U-19 призначений Віталій Косовський, який раніше працював у «Ворсклі».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

17.04.2024 20:06

Vbet Ліга. Відбулися перенесені матчі 15-го та 16-го турів

Сьогодні, 17 квітня відбулися перенесені поєдинки 15-го та 16-го турів...

15.04.2024 20:01

Vbet Ліга. «Дніпро-1» упустив перемогу над «Металістом 1925»

Сьогодні, 15 квітня відбулися два заключні поєдинки 24-го туру чемпіон...

14.04.2024 20:03

Vbet Ліга. «Шахтар» переміг у Полтаві «Ворсклу» і зміцнив лідерство в чемпіонаті

Сьогодні, 14 квітня відбулися ще три поєдинки 24-го туру чемпіонату Ук...

Підписатися на новини