Сікан і Качараба поділилися емоціями після прибуття до національної збірної України

Учора до розташування національної збірної України у Словенії прибули троє легіонерів. Усі вони вирушили разом із командою до Італії, де сьогодні синьо-жовті в товариському матчі зустрінуться з «Емполі».

Нападник німецької «Ганзи» Данило Сікан та захисник чеської «Славії» Тарас Качараба розповіли про клубні справи та свій настрій після прибуття до збірної України.

Данило Сікан: «Почуваюся добре, трішки втомився після дороги. Проте все гаразд, мені відпочинок не потрібен, я готовий на всі сто, готуюся з гарним настроєм.

Щодо «Ганзи», то ми задоволені тим, що зберегли місце у другій бундеслізі, але результат останнього матчу невтішний, адже ми програли. Проте в нас ще буде спроба в наступному сезоні зіграти краще.

У клубі я вже освоївся. Усі хлопці мені дуже допомагали із самого початку. Запитували, як справи, чим можуть допомогти мені та моїй сім’ї. Це мене дуже вразило.

Чи очікував я виклику до збірної? 50 на 50. Звичайно, для мене це дуже важливо. Ми повинні всій Україні довести, що ми готові й б’ємося за всю країну. У нас є чудова можливість вийти на чемпіонат світу.

Мої мама та бабуся зараз залишаються в Німеччині. Але дуже багато родичів перебувають в Україні, дуже переживаю через це. Кожного дня з ними спілкуюся. У них щодня сирени, дуже тяжко. Уся країна сподівається, що все буде добре. І ми переможемо — це сто відсотків».

Тарас Качараба: «Настрій дуже бойовий, позитивний, радий приєднатися до національної збірної.

Чехи сильно підтримують Україну, на всіх фронтах. Тренер «Славії» побажав успіху, щоб усе пройшло без травм. Він стежить за своїми гравцями, знає, наскільки важливі для нашої держави ці матчі. Сказав, що триматиме за нас кулаки.

Дружина була зі мною весь час. Мої батьки й батьки дружини зараз в Україні, на Львівщині. Дуже сильно переживаю через цю жахливу ситуацію. Це найгірше, що могло трапитися в нашій країні. Спілкуємося з рідними щодня, стежимо за новинами, знаємо, що відбувається в Україні.

Уся країна спостерігатиме за поточним циклом збірної. Попереду дуже важливі матчі. Сподіваюся, хлопці віддадуть усі сили на футбольному полі для того, щоб виконати поставлену задачу.

У неділю в нас було празьке дербі, але я не грав. Тренер зробив деякі корективи, випустив футболістів, які менше грали, тому що в нас був довгий і доволі складний сезон. Ми виступали в Лізі конференцій, Кубку Чехії й чемпіонаті, було багато матчів. Проте зараз я приєднався до збірної, емоції позитивні, радий бачити усіх гравців, увесь персонал. Настрій тільки бойовий».

Нагадаємо, матч 1/2 фіналу плей-офф відбору ЧС-2022 між збірними Шотландії та України відбудеться 1 червня у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.03.2024 22:52

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України переграв команду Олександра Петракова

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

25.03.2024 22:00

Ліга націй-2024/2025. Суперник збірної України поступився в контрольному матчі

Суперник збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/2...

22.03.2024 23:44

Ліга націй-2024/2025. Суперники збірної України зіграли товариські поєдинки

Суперники збірної України у групі В1 розіграшу Ліги націй сезону-2024/...

09.02.2024 13:55

Ліга націй-2024/2025. Календар матчів у групі збірної України

У четвер, 8 лютого в Парижі відбулася церемонія жеребкування Ліги...

Підписатися на новини