Новини з табору збірної України: приїзд трійки легіонерів та плани щодо перебазування до Італії

Перший день третього тижня підготовчого збору у Словенії синьо-жовті розпочали з тренування. Перед візитом до Італії та Хорватії головний тренер Олександр Петраков провів передігрове заняття.

Тренерський штаб уже напрацьовує тактику, яка буде застосована у двох найближчих контрольних поєдинках, відбувається розподіл складів та завдань для гравців на матчі з «Емполі» та «Рієкою». Зокрема сьогоднішньому тренуванню передувало тактичне заняття, присвячене аналізу гри тосканської команди.

Фото прес-служби УАФ

В обід до табору збірної прибули троє наших виконавців з іноземних чемпіонатів — Олександр Зубков з угорського «Ференцварошу», Тарас Качараба із чеської «Славії» та Данило Сікан із німецької «Ганзи». Хлопці одразу ж поринули у спілкування з партнерами по команді. Уся трійка сьогодні ввечері у складі збірної полетить до Італії.

Фото прес-служби УАФ

Натомість двоє гравців залишаться у Брдо. Голкіпер Анатолій Трубін, якого Олександр Петраков відпускає до табору молодіжної збірної України, що 17 травня збереться в Туреччині, завтра самостійно вилетить до розташування команди U-21. А от пізахисник Сергій Булеца сьогодні на ранковому тренуванні оступився й зазнав ушкодження зв’язок гомілкостопу. Тож він поки що залишиться у Словенії.

Фото прес-служби УАФ

Таким чином, сьогодні о 20.30 за центральноєвропейським часом чартерним рейсом Любляна — Піза у складі української делегації вилетять 24 гравці. Сьогодні українці вже потренувалися, а отже, традиційного тренінгу на полі поєдинку й передматчевої прес-конференції в Емполі не буде, так само, як і в Рієці, куди синьо-жовті прибудуть у день гри. Однак післяматчеве спілкування головного тренера зі ЗМІ обов’язково відбудеться (українські медіа отримають посилання на Zoom-конференцію через медіаканал УАФ).

Фото прес-служби УАФ

Сьогодні після прибуття до Пізи збірна України подолає ще 90 км автобусом до Флоренції, де оселиться в готелі Hilton Florence Metropole.

Завтра вранці національна команда проведе тренування на знаменитій базі Федерації футболу Італії в Коверчано, що буквально у 25-ти хвилинах їзди від готелю.

А за дві години до початку контрольного матчу збірники вирушать до Емполі: «Стадіо Карло Кастеллані» знаходиться приблизно на такій самій відстані від «Хілтона», як і база національної команди Італії. Після гри з «Емполі» синьо-жовті повернуться до готелю, а вже наступного ранку вилетять до Рієки.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

Список гравців національної збірної України

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо» Київ), Андрій Пятов («Шахтар» Донецьк), Дмитро Різник («Ворскла» Полтава), Андрій Лунін («Реал», Іспанія).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі — «Динамо» Київ), Микола Матвієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі — «Шахтар» Донецьк), Віталій Миколенко («Евертон», Англія), Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), Тарас Качараба («Славія», Чехія).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва — «Шахтар» Донецьк), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Денис Гармаш (усі — «Динамо» Київ), Сергій Булеца («Зоря» Луганськ), Олександр Піхальонок (СК «Дніпро-1»), Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), Руслан Маліновський («Аталанта», Італія), Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: Артем Довбик (СК «Дніпро-1»), Артем Бєсєдін («Динамо» Київ), Роман Яремчук («Бенфіка», Португалія), Данило Сікан («Ганза», Німеччина).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2024 11:00

Вік-енд для легіонерів збірної України: черговий забитий м’яч Довбика та жорсткий розгром у нашому дербі в АПЛ

Минулого вік-енду у складах своїх клубів на поле виходило семеро легіо...

12.04.2024 13:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Сваток

У відборі Євро-2024 захисник «Дніпра-1» Олександр Сваток з...

10.04.2024 16:00

До уваги вболівальників! Триває продаж квитків на товариський матч Німеччина — Україна

Триває продаж квитків на товариський поєдинок Німеччина — Україн...

Підписатися на новини