Ліга чемпіонів. Київське «Динамо» перемагає в Генті в першому матчі плей-офф раунду кваліфікації

У виїзному поєдинку плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіонів київське «Динамо» здобуло перемогу над бельгійським «Гентом».

Тиждень тому на попередній стадії кваліфікації біло-сині здолали нідерландський АЗ. І якщо в останньому матчі чемпіонату проти «Львова» Мірча Луческу застосував ротацію, то сьогодні на поле вийшов той самий стартовий склад, що й у зустрічі з алкмарцями. За значних проблем «Динамо» в захисті в центрі оборони знову діяла пара Забарний — Миколенко.

У плей-офф раунді, який складається вже з двох матчів, киянам випало зіграти з «українським» «Гентом». Бельгійці на попередньому етапі здолали віденський «Рапід», після чого у вік-енд перемогли в чемпіонаті «Мускрон». У стартовому складі «Буйволів» з’явилися наші легіонери — Яремчук, Безус і Пластун.

Із початку поєдинку «Динамо» заволоділо м’ячем та демонструвало креатив в атаці. Супряга спершу влучив у площину воріт, а на 9-й хвилині забив свій дебютний м'яч у єврокубках. Караваєв здорово пройшов лівим флангом і віддав на Буяльського, той продовжив на дальню стійку, і Супряга заштовхнув м’яч у ворота. Арбітр спершу не зарахував гол, але йому допомогла розібратися в епізоді система VAR.

На 25-й хвилині стався інцидент — через пошкодження матч не зміг продовжити Яремчук. Кияни й надалі контролювати хід гри, проте ближче до кінця першого тайму «Гент» став діяти агресивніше попереду. Непоганого удару в площину завдав Безус, а на 41-й хвилині Кляйндінст, який змінив Яремчука, після подачі кутового випередив Бущана й зрівняв рахунок. Перед самою перервою гості знову могли вийти вперед, але Кендзьорі, який пробивав головою, трішки забракло влучності.

На початку другого тайму підвів свою команду Безус, який за кілька хвилин заробив дві жовті картки й залишив господарів удесятьох. Отримавши чисельну перевагу, «Динамо» збільшило свій тиск, що втілилося в небезпечні удари в площину від Шапаренка, Циганкова й Буяльського. Врешті-решт українці забили другий м'яч, коли Циганков віддав пас на Де Пену, а той влучно пробив поміж ніг Руфу.

Наприкінці зустрічі непоганих ударів завдавали Миколенко й Сидорчук, проте рахунок не змінився. У підсумку біло-сині здобули виїзну перемогу, суттєво збільшивши свої шанси на потрапляння до групового етапу Ліги чемпіонів. Матч-відповідь пройде в Києві 29 вересня.

У складі «Динамо» у грі взяли участь футболісти, викликані на найближчий збір національної команди України: Бущан, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Шапаренко (замінений на 82-й хвилині), Буяльський (гольовий пас), Супряга (замінений на 66-й хвилині, гол), Циганков (вийшов на заміну на 59-й хвилині, гольовий пас). За «Гент» виступили три збірники: Пластун, Яремчук (замінений на 25-й хвилині), Безус (вилучений на 53-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Плей-офф раунд. Перший матч

«Гент» (Бельгія) — «Динамо» (Україна) — 1:2 (1:1)

Голи: Кляйндінст (41) — Супряга (9), Де Пена (79).

«Гент»: Руф, Кастро-Монтес, Пластун, Нгадеу-Нгаджуї, Нуріу Фортуна, Овусу, Дорш, Оджиджа-Офое (Ботака, 62), Безус, Яремчук (Кляйндінст, 25), Депуатр (Мохаммаді, 72).

Запасні: Коосеманс, Ньянгбо, Маррех, Арсланаджич.

Тренер: Вім Де Декер.

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Шапаренко (Шепелєв, 82), Сидорчук (к), Буяльський, Родрігес (Циганков, 59), Супряга (Вербич, 66), Де Пена.

Запасні: Бойко, Лєднєв, Андрієвський, Сирота.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Попереджені: Нуріу Фортуна (13), Безус (50), Оджиджа-Офое (56) — Родрігес (31), Шепелєв (87).

Вилучений: Безус (53, «Г»).

23 вересня. Гент. Стадіон «Геламко Арена».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

18.12.2023 13:19

Ліга чемпіонів. Результати жеребкування 1/8 фіналу турніру

Сьогодні, 18 грудня в Ньйоні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги че...

Підписатися на новини