Ліга чемпіонів. Київське «Динамо» перемогло АЗ та вийшло до раунду плей-офф кваліфікації

Київське «Динамо» першим з українських клубів розпочало єврокубкову кампанію поточного сезону. У протистоянні з нідерландським АЗ, що складалося з одного матчу, біло-сині на власному полі забили гостям два сухі мячі.

Через травми футболістів стартовий склад киян був далеким від оптимального, передусім, у лінії захисту. У центрі діяли 18-річний Забарний, який дебютував в єврокубках, та номінальній лівий бек Миколенко, універсал Караваєв закривав лівий фланг. Навіть у запасі не виявилося одного з лідерів колективу — Циганкова.

Динамівці на початку зустрічі доволі високо зустрічали суперників, але це не стало проблемою для АЗ. Утім, уперед гравці АЗ великими силами, як і кияни, не йшли, що було не дивно з урахуванням формату протистояння з одного матчу. У результаті гра переважно складалася із силової боротьби в середині поля, яка проходила з перемінним успіхом.

Перехопити м’яч та провести контратаку біло-синім ніяк не вдавалося, що ж до позиційного наступу, то із цим також були великі проблеми. Гості ж більше володіли м’ячем та кілька разів небезпечно доставляли його до володінь Бущана. І лише під завісу тайму в підопічних Луческу пройшло кілька комбінацій попереду на швидкості, кульмінацією яких став удар Буяльського під поперечину із середньої відстані. Якби м’яч не влучив у голову Влаара, господарі цілком могли повести в рахунку.

Другий тайм проходив за іншим сценарієм, який було визначено на 49-й хвилині, коли кияни нарешті дочекалися помилки суперника. Буяльський перехопив передачу на половині поля АЗ, пройшов із м’ячем до штрафного та відпасував на Родрігеса, який невідпорно пробив під поперечину. 1:0.

Гості були змушені розкриватися, а віце-чемпіони України отримали простір для контратак, в яких двічі нагоду відзначитися втратив Супряга. Загрожували воротам АЗ й Буяльський із Де Пеною, у захисті ж кияни відіграли досить впевнено. А на 86-й хвилині долю протистояння фактично було вирішено, коли Шапаренко головою з передачі Кендзьори забив другий м’яч.

У складі «Динамо» в матчі взяли участь футболісти, що викликалися на останній збір національної команди України: Бущан, Миколенко, Караваєв, Сидорчук, Буяльський (гольова передача, жовта картка, замінений на 79-й хвилині), Шапаренко (гол, замінений на 90+1-й хвилині), Супряга (замінений на 74-й хвилині).

У раунді плей-офф кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» зіграє з бельгійським «Гентом». Матчі відбудуться 23-го та 29 вересня (перша зустріч — на чужому полі).

Фото az.nl

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд

«Динамо» (Україна) — АЗ (Нідерланди) — 2:0 (0:0)

Голи: Родрігес (49), Шапаренко (86).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Миколенко, Караваєв, Сидорчук (к), Буяльський (Андрієвський, 79), Шапаренко (Лєднєв, 90+1), Де Пена, Родрігес, Супряга (Вербич, 74).

Запасні: Бойко, Сирота, Шепелєв, Соль.

Тренер: Мірча Луческу.

АЗ: Бізот, Свенссон, Влаар (Сугавара, 79), Коопмейнерс (к), Вейндал, Де Віт, Класі, Мідтше (Дрейф, 66), Стенгс, Гудмундссон (Ідріссі, 58), Боаду.

Запасні: Верхулст, Хатцідіакос, Летшерт, Рейндерс.

Тренер: Арне Слот.

Арбітр: Орель Грінфельд (Ізраїль).

Попереджені: Буяльський (15), Родрігес (19), Кендзьора (85) — Стенгс (33), Класі (83), Ідріссі (85).

15 вересня. Київ. НСК «Олімпійський».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини