Сергій Сидорчук: «Хочеться, щоб ця перемога стала для нас свого роду тумблером, увімкнула команду»

Півзахисник київського «Динамо» та збірної України Сергій Сидорчук оцінив переможний виступ своєї команди у фіналі Кубку України-2019/2020. Нагадаємо, у вирішальному матчі турніру з полтавською «Ворсклою» біло-сині взяли гору в серії пенальті, один з яких реалізував сам хавбек.

Сергію, що відчуваєш після перемоги у фіналі?

— Мабуть, певне виснаження й утому. Якби це була остання гра чемпіонату, і попереду чекала відпустка, настрій був би зовсім іншим. А зараз у календарі ще три матчі, перед нами стоять завдання, які ми ще не виконали. Тож слід максимально зосередженими підійти вже до наступного поєдинку.

Не очікували, що пропустите м'яч уже на початку зустрічі?

— Я гадаю, що цей гол більше нашкодив «Ворсклі» й допоміг нам. Суперник відійшов назад, надав нам можливості. У першому таймі було багато моментів, окрім забитого голу, у другому ми також добре грали, але десь не вистачило нервів. Усе ж таки це фінал Кубку України, для багатьох — перша подібна гра. Розумію як футболістів «Ворскли», так і хлопців зі своєї команди, для яких це дебютний трофей на серйозному рівні. Хочеться, щоб він був не останнім, щоб це була перша сходинка до перемоги в чемпіонаті України.

Що завадило «Динамо» реалізувати свої моменти?

— Я думаю, що це пов’язано з нервуванням, яке викликали останні результати команди. Немає такої впевненості. Якби в турнірній таблиці чемпіонату в нас усе було добре, то гра з «Ворсклою» завершилася б в основний час. Коли ти розумієш, що це — єдиний трофей, який світить команді в сезоні, то, звичайно, переживаєш.

Ця перемога додасть вам настрою перед наступними матчами?

— Дай Бог, щоб так і було. Хочеться, щоб вона стала для нас свого роду тумблером, увімкнула команду. Ми справді можемо грати добре, але не вистачає упевненості у власних силах.

Ти підтримав Миколенка після його невдалого пенальті…

— Це була елементарна людська солідарність. Віталій — молодий хлопець, у якого все попереду — і не тільки в українському футболі. Це один із тих гравців, які гідні переходу до кращих клубів Європи. Я вважаю це нормальною ситуацією — пенальті багато хто не забиває. До того ж Миколенку потрібно подякувати за те, що він вийшов грати з травмою, на уколах, відпрацював 120 хвилин та ще й пробив пенальті. Незабитий 11-метровий не зрівняється з тим, що він зробив.

Ти хвилювався перед своїм післяматчевим пенальті?

— Звичайно. Я ще жодного разу не пробивав 11-метрових у фіналі, переживав, розумів, що у випадку невдачі серія завершиться. Але добре те, що добре закінчується.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини