Ініціативу Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі з поширенням коронавірусу підтримали в регіонах

У тій складній ситуації, що утворилася в країні у зв’язку з поширенням вірусу COVID-19, Українська асоціація футболу виступила з ініціативою щодо допомоги медичним працівникам в їхній роботі, а також забезпечення всім необхідним ветеранів футболу.

На цю ініціативу відгукнулися регіональні асоціації та інші футбольні структури.

Фото cnoff.com.ua

Голова Чернігівської обласної асоціації футболу Геннадій Прокопович провів робочу зустріч із генеральним директором комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна лікарня», членом Виконавчого комітету ЧОАФ Андрієм Жиденком та медичним директором лікарні Валерієм Чобітьком із приводу надання допомоги в роботі медичного закладу. Було досягнуто домовленості про надання послуг із перевезення автотранспортом обласної асоціації працівників медичної установи, медикаментів та медичного обладнання.

Також наказом голови ЧОАФ було створено координаційний штаб для здійснення допомоги ветеранам футболу на період карантину.

 

Асоціація футболу Дніпропетровської області запустила челендж «Допоможи другу — подолай ризик розповсюдження коронавірусу». У рамках цієї акції ветерани дніпропетровського футболу отримують невідкладну допомогу в доставці продуктів харчування та ліків.

Фото avfu.org.ua

У щоденному режимі тримає зв’язок із ветеранами вітчизняного футболу Асоціація ветеранів футболу України, за потреби реагуючи та надаючи необхідну допомогу — ліками, продуктами, транспортними засобами тощо. Ця програма з кожним днем поширюється на все більшу кількість ветеранів футболу.

Фото hoff.ks.ua

Херсонська обласна асоціація футболу створила координаційний штаб для надання допомоги ветеранам футболу області та медичним працівникам. До штабу ввійшли голова ХОАФ Андрій Гордєєв, заступник голови Володимир Володін та виконавчий директор Олексій Кручер.

Одним із перших допомогу від створеного штабу отримав ветеран херсонського футболу, 81-річний Євген Пилипович Поляков.

Фото hoff.ks.ua

Також члени штабу провели робочу зустріч із головним лікарем Херсонської обласної інфекційної лікарні ім. Горбачевського Володимиром Мітковським. На зустрічі було узгоджено план дій із підвезення автотранспортом ХОАФ працівників лікарні, які проживають за межами обласного центру чи просто потребують цього під час карантину.

В Одесі обласна футбольна асоціація запустила челендж «Допоможи другу — подолай ризик розповсюдження коронавірусу». Кожен ветеран одеського футболу, який потребує невідкладної допомоги в доставці продуктів харчування та ліків, може звернутися до ООФА.

Фото ffternopil.com

На Тернопільщині обласна асоціація футболу створила координаційний штаб, завдання якого — співпрацювати з органами державної та місцевої влади в питанні допомоги в боротьбі з поширенням вірусу COVID-19.

 

Долучилася до ініціативи УАФ й Асоціація футболу АР Крим. Створено координаційний штаб для здійснення допомоги ветеранам кримського футболу, які зараз проживають на території Херсонської області та потребують підтримки й захисту на період дії карантину. 

Отримала допомогу від Асоціації футболу АР Крим і Бериславська центральна районна лікарня Херсонської області, якій було надано автотранспорт для підвезення медичних працівників, аби вони могли якісно та вчасно допомагати мешканцям Бериславського, Високопільського, Нововоронцовського та Великоолександрівського районів.

Фото zhoff.org.ua

На Житомирщині представники обласної асоціації футболу узгодили план дій із головним лікарем обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського Богданом Леськовим щодо підвозу автотранспортом асоціації працівників установи на час карантину.

Також ЖОАФ займається координаційною роботою з районними й міськими федераціями щодо надання допомоги ветеранам футболу Житомирської області, які досягли поважного віку й потребують дієвої підтримки й захисту на період карантину.

Фото koff.com.ua

На Кіровоградщині рішенням адміністрації обласної асоціації футболу було створено координаційний штаб для здійснення допомоги ветеранам футболу області. Складено календарний план відвідувань ветеранів футболу, які на період дії карантину потребують невідкладної допомоги в доставці продуктів харчування, ліків тощо. 

Одним із перших представники штабу відвідали Олександра Смиченка, який протягом 14-ти сезонів виступав за «Зірку».

Також координаційний штаб досяг домовленості з керівництвом обласного онкологічного диспансеру щодо надання медичному закладу різнобічної допомоги.

Хмельницька обласна асоціація футболу створила штаб реагування «Не залишайся в біді сам», який забезпечує дієву допомогу та захист ветеранів футболу на період дії карантину.

Організовано доставку медичного персоналу для надання допомоги на дому ветеранам хмельницького футболу. Зокрема, забезпечено транспортування медпрацівників до відомого в краї футболіста Сергія Сапешка, у минулому — гравця команд «Поділля» (Хмельницький), СКА (Київ), «Металіст» (Харків).

 

Закарпатська асоціація футболу ухвалила рішення про створення координаційного штабу для здійснення допомоги ветеранам футболу, які досягли поважного віку та потребують дієвої підтримки й захисту на період дії карантину.

Створила координаційний штаб для здійснення допомоги ветеранам футболу області й Чернівецька обласна асоціація футболу. У разі виникнення ознак захворювання на COVID-19 ветеранів футболу Чернівецької області просять звертатися за наданням дієвої допомоги із забезпечення всім необхідним до членів штабу.

Фото ifff.if.ua

Тісно співпрацює з органами державної та місцевої влади координаційний штаб, створений Івано-Франківською обласною асоціацією футболу. На службовому легковому автомобілі асоціації Ford Kuga здійснюється доставка медикаментів, медичних масок, респіраторів, рукавичок та експрес-тестів, наданих волонтерами регіону Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні.

На зустрічі голови Асоціації футболу Сумської області Андрія Прохоровича з представником управління охорони здоров’я обласної адміністрації було обговорено питання доставки лікарів та медперсоналу до лікарень. Згідно з досягнутою домовленістю, автомобіль АФСО доставлятиме лікарів та медпрацівників до Сумського обласного спеціалізованого будинку дитини.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.07.2020 14:01

УАФ та РОАФ передали м’ячі для рівненських команд учасників АТО

Рівненська обласна асоціація футболу спільно з Українською асоціацією...

29.06.2020 12:02

Провідні медичні установи Закарпаття отримують допомогу від обласної асоціації футболу

Закарпатська асоціація футболу продовжує підтримувати заходи, спрямова...

25.06.2020 11:05

Допомога медикам від голови Львівської асоціації футболу

Віце-президент УАФ, голова Львівської асоціації футболу Олександр Шевч...

14.06.2020 14:31

Закарпатська асоціація футболу продовжує підтримувати ветеранів

У зв’язку з пандемією COVID-19 та з метою протидії поширенню кор...

Підписатися на новини