Євген Варениця: «Тепер збірна буде готуватися до наступного великого турніру — Всесвітніх пляжних ігор у Катарі»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця прокоментував виступ синьо-жовтих у цьогорічному Суперфіналі Євроліги.

У Суперфіналі Євроліги-2019, що проходив 5—8 вересня в португальському містечку Фігейра-да-Фош, збірна України з пляжного футболу посіла сьоме місце. У груповому турнірі українці поступилися Італії (4:5), Португалії (1:3) та Туреччині (6:6, по пенальті — 1:3), а в поєдинку за сьоме місце переграли Швейцарію (9:7). Підсумки виступу на змаганнях у Португалії підбив головний тренер команди Євген Варениця.  

«На жаль, досягти того результату, на який ми розраховували, нам не вдалося. Ми поступилися Італії, потім — господарям турніру. У поєдинку ж із Туреччиною взагалі зникли в перші п'ять хвилин. Спочатку було 0:3, потім — 1:4. Надалі завдяки величезним зусиллям вдалося відновити рівновагу, але в серії пенальті ми все одно програли.

Можна констатувати, що з різних причин команда не була готова до Суперфіналу Євроліги на сто відсотків — ані фукціонально, ані кадрово. Як я вже говорив, перед турніром нам вдалося провести лише одне тренування в повному складі. Тому, якщо взяти до уваги всі ці чинники, то можу сказати, що ми виступили на своєму рівні, — зазначив український наставник. — Причому наші суперники не виглядали значно сильнішими. Усі вони приїхали в оптимальних складах, однак за рівнем гри українці їм не поступалися. У матчі з Італією ми боролися абсолютно на рівних, але нас переслідувало якесь фатальне невезіння. Вирішальний м'яч пропустили за пять секунд до завершення основного часу, хоча вели гру. Можливо, не вистачило довжини лави запасних. Далася взнаки й термінова заміна Андрія Пашка, який через форс-мажор не зміг допомогти збірній. Викликали Дмитра Войтенка, але він прибув на тлі травми, не зовсім готовий.

Я просив хлопців, щоб вони зібралися на останній матч, зі Швейцарією, і таким чином грюкнули дверима. Гра вийшла як на гойдалках, я такого ще не бачив. Але перемогли, молодці. Хочу подякувати підопічним за величезну самовіддачу й бажання. Адже ще перед турніром ми розуміли, наскільки важко нам буде. Проте футболісти билися, чіплялися за кожен м'яч.

Тепер збірна буде готуватися до наступного великого турніру — Всесвітніх пляжних ігор у Катарі. Вони проходитимуть з 11-го по 16 жовтня. На сьогоднішній день чіткої програми підготовки в нас ще немає. Можливо, вдасться організувати тижневий навчально-тренувальний збір в Об'єднаних Арабських Еміратах наприкінці вересня. Це, звичайно, було б добре і з точки зору тренувального процесу, і з точки зору кліматичних умов. Але подивимося».  

Нагадаємо, що на груповій стадії Всесвітніх пляжних ігор у Катарі суперниками українців будуть збірні Ірану, Парагваю та Сенегалу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.10.2019 13:10

Євген Варениця: «Всі суперники вище за нас у світовому рейтингу, але будемо битися!»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розп...

04.09.2019 15:02

Євген Варениця: «Ключовим у Суперфіналі Євроліги для нас буде протистояння з Італією»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розп...

04.07.2019 13:03

Євген Варениця: «Ми мали виходити до фіналу Європейських ігор»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підб...

21.06.2019 15:01

Євген Варениця: «Наше завдання-мінімум на Європейських іграх — потрапити до трійки призерів»

У суботу ввечері збірна України з пляжного футболу візьме курс на стол...

Підписатися на новини