Олександр Петраков: «Кращий матч на Турнірі Баннікова зіграли проти команди Ізраїлю»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Олександр Петраков залишився задоволеним діями своїх підопічних на Турнірі Віктора Баннікова.

Минулого тижня в Києві та області проходив Турнір Віктора Баннікова, в якому брали участь вісім юнацьких збірних U-17. Синьо-жовті на цих змаганнях посіли друге місце, поступившись у фіналі команді Туреччини.

Підсумки збору підбив керманич збірної України Олександр Петраков.

— Олександре Васильовичу, ви дуже засмутилися з приводу того, що не вдалося перемогти на домашньому турнірі?

— Не без цього, звичайно. Але я вже не раз повторював, що наша команда готується до кваліфікації чемпіонату Європи, і Турнір Віктора Баннікова був одним з етапів цієї підготовки.

— Що вам найбільше не сподобалося в діях підопічних у фінальному матчі з турками?

— В останній зустрічі групового раунду наставник турецької збірної дав відпочити шістьом своїм провідним футболістам, ми ж такого в матчі з Ізраїлем дозволити собі не могли. Проте після поєдинку з турками я подякував хлопцям. Вони провели хороший матч, враховуючи, що за п'ять днів команда зіграла чотири поєдинки, причому на цьому зборі в нас було 10 дебютантів. У зв'язку з цим хочу подякувати керівництву УАФ за те, що надало нам п'ять днів для тренувань. І самі умови роботи й проживання були на гідному рівні.

— У цієї збірної, як ви говорили, триває селекція. Проте відрізками команда показує непоганий футбол. В якому з матчів у вас було найменше претензій до підопічних?

— Саме в поєдинку з Ізраїлем. Після зустрічей із Латвією та Азербайджаном на турнірі був день відпочинку, тому ми з хлопцями провели тактичне тренування, розібрали дії ізраїльтян, усе показали. І що приємно — що ті самі новачки все зрозуміли, оскільки всі наші завдання в матчі з ізраїльтянами були виконані.

— Після цього турніру ви вже не будете казати, що талановитих футболістів 2003 року народження в нас не вистачає?

— Давайте поки що нічого говорити не будемо (посміхається). У тренерів завжди знайдуться претензії до виконавців, а тим більше в такому віці. Варто когось похвалити, як гравець знижує до себе вимоги. Тому будемо працювати й намагатися піднімати рівень майстерності цих хлопців.

— Які найближчі плани вашої команди?

— Участь у турнірі чотирьох збірних. 19 вересня команда збирається, а вже 21-го в нас гра з Латвією. 23-го числа зіграємо з Туреччиною, а 25-го — з Північною Македонією. Хочеться вірити, що клуби з розумінням поставляться й відпустять футболістів, на яких прийде виклик, оскільки часу на експерименти не залишається, за два місяці — старт кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи, а група в нас дуже серйозна...

Додамо, что у кваліфікаційному раунді Євро-2020 (U-17), який у листопаді проходитиме в Португалії, збірна України зіграє з командами Грузії (13-го числа), Албанії (16-го) та Португалії (19-го).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.01.2020 15:05

Турнір Віктора Баннікова: 17-і за ліком міжнародні змагання відбудуться 25—31 серпня

Наприкінці серпня юнацька збірна України U-16 (на той момент уже&...

30.08.2019 21:30

Турнір Віктора Баннікова: відбулися матчі за підсумкові місця

Сьогодні в Києві фінішував 16-й за ліком Турнір Віктора Баннікова сере...

30.08.2019 12:00

Наживо! Фінал Турніру Віктора Баннікова: Україна (U-17) — Туреччина (U-17)

Сьогодні в Києві на НТК ім. В. Баннікова відбудеться фінальний поєдино...

29.08.2019 21:20

Турнір Віктора Баннікова. Відбулися матчі заключного туру групового етапу

Сьогодні відбулися матчі заключного, третього туру групового раунду&nb...

Підписатися на новини