Trophy Experience. Андрій Павелко представив Львову кубки Ліги чемпіонів

Завершується мандрівка кубків Ліги чемпіонів Україною. Після ХерсонщиниМаріуполя, Дніпра, Харкова та Одеси 30 квітня почесні футбольні трофеї завітали до Львова.

У понеділок усі львів’яни та гості міста мали чудову нагоду побачити на власні очі головні трофеї європейського клубного футболу, доторкнутися до них та сфотографуватися разом із ними. Кубки побували на стадіоні «Арена Львів», де були представлені вихованцям ДЮСШ, юним футболістам, а потім відправилися у центр міста — у сквер братів Рогатинців.

Представляючи кубки, президент Федерації футболу України Андрій Павелко звернувся до львів’ян зі словами: «Вітаю всіх із цією подією, яка відбувається в самому серці футбольної України! Я зараз відчуваю натхнення, тому що саме у Львові наша національна збірна завжди досягає позитивного результату на міжнародній арені.

Менш ніж за місяць увага вболівальників усього світу буде прикута до столиці нашої країни — Києва, де 24-го та 26 травня відбудуться фінальні поєдинки Ліги чемпіонів. Київ готується провести це свято, але президентом Петром Порошенком була висловлена ідея, що кубки має побачити вся країна, і трофеї вирушили в подорож. Саме у Львові вони завершують мандрівку, і після вас, львів’яни, до них зможуть доторкнутися вже їхні володарі!»

Також Андрій Павелко подякував Львову за чудового футболіста Артема Федецького та талановитого тренера Мирона Маркевича.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка у своїй промові також висловив вдячність: «Я хочу подякувати тим людям, які тут присутні, тому що без них на Львівщині ніколи б не відбулося це свято. Передусім це президент Федерації футболу України Андрій Павелко, віце-президент Назар Холодницький, а також ті люди, без яких була б неможлива історія футболу Львівщини. Мирон Маркевич, Степан Юрчишин та Артем Федецький — це наша гордість».

Перший віце-президент ФФУ, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сказав: «Сьогодні ці трофеї гостюють у місті, де я народився, навчався, провів свої юні роки. Знаю, що всі хочуть сфотографуватися з кубками, які є вершиною кар’єри для будь-якого футболіста. Я радий, що наша країна приймає фінали такого чудового турніру. Упевнений, що тут зараз присутні ті, хто за 10—15 років привезе сюди знову ці кубки, але вже в якості переможців».

Слово було надано й багаторічному капітану львівських «Карпат» Ігорю Кульчицькому: «Шановні вболівальники, шановні юні футболісти! Я колись піднімав над головою Кубок СРСР і ніс його Львовом. Моє бажання, щоб Кубок чемпіонів або Кубок Ліги Європи так само стояв у Львові!»

Окрім того, у ході візиту Андрій Павелко відвідав базу ФК «Рух» у Винниках, якою опікується голова Комітету національних збірних команд ФФУ Мирон Маркевич. Гості з Києва оглянули базу, поспілкувалися з юними футболістами та гравцями основної команди, вручили подарунки і зробили фото на пам’ять із кубками. 

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини