Trophy Experience. Херсон і сімферопольська «Таврія» першими зустріли кубки Ліги чемпіонів УЄФА

Розпочалася подорож Україною кубків Ліги чемпіонів. Після святкових заходів у Києві, у рамках яких у столиці відбулися передача почесних трофеїв та фотосесія для всіх бажаючих, кубки вирушили у мандрівку містами нашої країни, першими з яких стали Херсон та Берислав.

Херсонська область і Берислав відкрили програму подорожі не випадково. Саме тут зараз знаходиться домівка «Таврії», яка є першим чемпіоном незалежної України та першим представником нашої країни в Лізі чемпіонів УЄФА. На жаль, зараз клуб вимушений квартирувати не в Сімферополі, але він зумів відродитися й активно розвивається, а це головне. Крім того, як повідомив у Бериславі президент ФФУ Андрій Павелко, найближчим часом тут розпочнеться будівництво нового стадіону.

«Хотів би всіх нас привітати з чудовим святом — святом футболу, — сказав Андрій Павелко. — Кубки чемпіонів завітали до такого чудового міста, як Берислав. Хочу передати привіт від усієї футбольної України, поділитися часточкою того футбольного свята, яке відбудеться у столиці 24-го та 26 травня, передати ту енергію, яку несуть у собі ці кубки. Цими днями до України буде прикуто увагу всього світу — біля 140 країн вестимуть трансляцію фінального матчу Ліги чемпіонів».

«Сьогодні мені дуже приємно перебувати тут, бо саме тут базується команда «Таврія», якій цього року виповнюється 60 років і яка стала першим чемпіоном незалежної України та першим представником нашої країни в Лізі чемпіонів УЄФА, — підкреслив президент ФФУ. — Символічно, що ми починаємо турне кубків чемпіонів саме з Берислава. Можу вас запевнити, що найближчим часом ми представимо проект нового стадіону, який буде тут побудований і на якому буде грати «Таврія».

«Дуже важливо, що ми бачимо тут сьогодні так багато юних футболістів і футболісток, — звернувся Андрій Павелко до представників футбольної зміни. — Я впевнений, що наші хлопці та дівчата підростуть і зможуть посперечатися за ці кубки, щоб вони знову приїхали до України вже як трофеї, здобуті нашими командами.

Упевнений, що сьогоднішнє свято стане стимулом для батьків, які приведуть своїх дітей до футбольних секцій, надасть новий поштовх розвитку гри і сприятиме тому, що в нас із часом з’являться нові зірки. Сподіваюся, що сьогоднішній день для деяких хлопців та дівчат стане першим днем їхньої особистої футбольної історії, і вони від аматорських змагань доростуть спочатку до виступів за «Таврію», а згодом — і за збірну України.

Кожен куточок України зможе доторкнутися до цих чудових трофеїв під час їхньої подорожі містами нашої країни».

Після закінчення урочистої частини заходу команди юних футболістів із Херсона, районів області та об’єднаних територіальних громад сфотографувалися на пам’ять із кубками Ліги чемпіонів.

Подальша програма подорожі кубків чемпіонів Україною виглядає наступним чином: Маріуполь (22 квітня, 16.00—20.00, Театральна площа), Дніпро (23 квітня, 13.00—19.00, Фестивальний причал біля Кулі бажань), Харків (26 квітня, 13.00—20.00, площа Конституції біля історичного музею), Одеса (29 квітня, 10.00—15.00 — локація уточнюється) та Львів (30 квітня, 17.00—21.00, сквер братів Рогатинців біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу).

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини