Trophy Experience. Андрій Павелко та Юлія Світлична презентували Харкову кубки Ліги чемпіонів УЄФА!

26 квітня в Харкові відбулося велике футбольне свято. Після Херсонщини, Маріуполя та Дніпра вперше в історії незалежності України та в історії Харкова на цю землю завітали кубки Ліги чемпіонів.

У четвер першими отримали змогу доторкнутися до легендарних футбольних трофеїв і сфотографуватися з ними учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

Церемонія презентації кубків пройшла на стадіоні «Металіст» за участю президента ФФУ Андрія Павелка, голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної, а також лідерів чоловічої футбольної команди «Металіст 1925» і жіночого ФК «Житлобуд-1».

Фото прес-служби ФФУ

Як зазначив президент ФФУ Андрій Павелко, приїзд європейських кубків до Харкова є символічним, адже саме в цьому місті часто базується національна збірна України.

— Вітаю всіх харків'ян із цим знаменним днем, — сказав президент ФФУ. — Днями було прийнято рішення, що збірна України проведе в Харкові матч Ліги націй проти збірної Чехії. Це буде один із найважливіших поєдинків для національної команди цього року. Ще один матч, у Львові, відбудеться без глядачів, тому на вас, харків'ян, надія щодо підтримки збірної у грі з чехами. Тренерський штаб збірної давно прийняв рішення, що команда базуватиметься в Харкові.

Фото прес-служби ФФУ

Ми очікуємо, що дотики наших юних футболістів і футболісток до кубків чемпіонів будуть особливими, і в майбутньому ми побачимо цих хлопців та дівчаток у наших національних збірних. 

У ході церемонії почесні гості вручили найкращим футбольним командам ДЮСШ області подарунки — набори м'ячів і сертифікати для отримання квитків на матч національних збірних України та Чехії. Нагороди отримали відділення футболу 14-ти ДЮСШ Харкова та районів області. 

Фото прес-служби ФФУ

Зі стадіону «Металіст» головні трофеї чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА помандрували на площу Конституції (перед історичним музеєм). Побачити там кубки ЛЧ можна буде до 20.00.  

— Уперше в історії Харківської області в нас є можливість побачити тут на власні очі історію футболу, яка творилася десятиліттями, — сказала під час презентації кубків Ліги чемпіонів УЄФА Юлія Світлична. — Любителі футболу, на сьогодні ці кубки — ваші!

Учасниця церемонії презентації, амбасадор фіналу жіночої Ліги чемпіонів УЄФА Ія Андрущак привернула увагу харків'ян до питання популяризації жіночого футболу в регіоні.

 — У Харкові є лідери в жіночому футболі, місто представляють дві найсильніші в Україні команди, які постійно ведуть боротьбу за чемпіонство. Мені приємно, що ці два кубка приїхали до Харкова, бо це велика історія. І у всіх вас є шанс стати її частиною, — сказала гравець національної жіночої збірної України.

Додамо, що після Харкова велике свято футболу чекає на Одесу (29 квітня, 10.00—15.00 — локація уточнюється) та Львів (30 квітня, 17.00—21.00, сквер братів Рогатинців біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини