Георгій Судаков: «Ще ніколи не підходив до тренувального процесу з таким задоволенням»

Молодий півзахисник збірної України Георгій Судаков розповів про свій виступ у національній команді та особливості робочого процесу.

Після товариського матчу з Північною Ірландією синьо-жовті в Харкові продовжують підготовку до Євро-2020. Півзахисник Георгій Судаков прокоментував свою участь у спарингах і потрапляння до заявки на першість континенту.

«У матчі з Бахрейном тренер надав мені можливість дебютувати, випустив на заміну. Я отримав ігрову практику, і хоча це незвично для мене, але дуже приємно — грати за національну збірну. У другому поєдинку, із Північною Ірландією, хвилювання не було. Просто не встиг почати хвилюватися... 

Тренер ставить мені конкретні завдання перед кожним матчем. У першу чергу — зберігати структуру гри, загострювати її. І я намагаюся це виконувати. Чесно кажучи, був сильно здивований, коли дізнався, що потрапив до фінальної заявки на Євро-2020. До цього було багато розмов, і дехто не вважав таке рішення тренерського штабу справедливим. Але я це не надто хочу коментувати — просто виходжу на поле, працюю й намагаюся отримувати задоволення від гри. Я вважаю, що потрапив до списку із 26-ти гравців саме за рахунок своєї наполегливої праці.

Я радий, що мене підтримують більш досвідчені гравці, особливо з мого клубу — донецького «Шахтаря». Це Тарас Степаненко, Сергій Кривцов. Однак і хлопці з «Динамо» також прийняли дуже добре. Дідовщини немає. Усі підказують і з повагою ставляться до молоді. Атмосфера в команді взагалі мені дуже подобається. А щодо тренувального процесу, то я ще ніколи не підходив до нього з таким задоволенням. Дуже серйозний рівень, із такими професіоналами я ще не працював. 

Щодо самого чемпіонату Європи, то, в першу чергу, хотілося б отримати ігровий час. Неважливо скільки, хоч хвилину. А там уже все, що залежить від мене, я сподіваюсь продемонструвати», — сказав Георгій Судаков.

Нагадаємо, що 7 червня в Харкові збірна України проведе товариський поєдинок проти Кіпру (початок — о 19.00).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.03.2024 18:41

Бомбардири збірної України: Роман Яремчук упритул наблизився до Сергія Реброва

Після березневих матчів плей-оф відбору Євро-2024 сталися зміни в істо...

27.03.2024 00:28

Сергій Ребров: «Сьогодні всі заслуговують на цю перемогу — наші вболівальники, наші ЗСУ та наша збірна»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров прокоментув...

26.03.2024 23:43

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією і вийшла на Євро-2024!

Перемігши Ісландію у фіналі плей-оф відбору — 2:1, наша націонал...

26.03.2024 13:00

Андрій Лунін: «Якщо хочеш потрапити на Євро, треба обігравати будь-кого»

Голкіпер національної збірної України Андрій Лунін поділився очікуванн...

Підписатися на новини