Офіційно. Аналіз КА УАФ дій арбітра Бондаря в матчі першої ліги «Інгулець» — «Прикарпаття»

Комітет арбітрів Української асоціації футболу (КА УАФ) дав оцінку роботі арбітра І. Бондаря на матчі 24-го туру першої ліги «Інгулець» — «Прикарпаття».

Зокрема, було виявлено два технічно-дисциплінарні епізоди, в яких арбітром були прийняті нелогічні рішення, що не мають відношення до Правил гри.

53 хв. — випадковий контакт між захисником «Інгульця» та нападником «Прикарпаття», який падає на газон через звичайну природну динаміку руху. Тлумачення арбітра є дещо перебільшеним та перш за все нелогічним, і це призвело до несправедливого вилучення нападника «Прикарпаття» через отримання другого попередження. Окрім того, ця подія призвела до справедливого, але недисциплінованого прояву злості тренера, якого арбітр був вимушений вилучити. Все це було викликано неправильним рішенням, яке важко пояснити з технічної точки зору (з точки зору Правил гри).

90+3 хв. — нападник «Інгульця» здійснює явну, демонстративну та театральну симуляцію — він гротескно падає на газон. Рішення арбітра призначити 11-метровий удар у той час, коли не сталося жодного порушення, є таким, що не можливо ані пояснити, ані якимось чином обгрунтувати положеннями Правил гри.

КА УАФ висловлює здивування низьким технічним рівнем арбітражу та повідомляє, що на наступному засіданні КА УАФ буде запропоновано виключити І. Бондаря зі списків арбітрів, які проводять матчі серед професіональних команд.

Зважаючи на дивність прийнятих арбітром рішень, КА УАФ вимушений передати дану справу до Комітету з етики та чесної гри УАФ та Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ для перевірки на природність дій арбітра на полі, які, можливо, були викликані його посередністю, або, можливо, іншими зовнішніми чинниками, які обумовили такий арбітраж.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.03.2024 17:00

Перша ліга. «Карпати» в меншості дотиснули «Полтаву», а «Металург» був розтрощений аутсайдером

У центральному  поєдинку стартового туру в чемпіонській групі &la...

22.03.2024 12:00

Перша ліга. Сьогодні поновлюються змагання у двох групах

22 березня стартує весняна частина першої ліги. Сьогодні відбудуться д...

Підписатися на новини