Наталія Ігнатович: «У спарингах награвали нову тактичну схему»

Молодіжна жіноча збірна України (WU-19) провела в Тернополі тижневий навчально-тренувальний збір, у програмі якого були й два спаринги з дівочою збірною України (WU-17).

Головний тренер збірної WU-19 Наталія Ігнатович у коментарі офіційному сайту УАФ розповіла, чи все вдалося виконати на вересневому етапі  підготовки.

— Цим збором молодіжка розпочала підготовку до відбору Євро-2025. У Тернополі нам були створені належні умови, особливо дівчата залишилися задоволені станом газону на міському стадіоні імені Романа Шухевича. Тренуватися й грати там була одна насолода.

— Чи всі найсильніші гравчині цього віку були у вашому розпорядженні?

— З тих, що захищають кольори українських клубів, — так. Вирішили не викликати Анастасію Мигаль та Євгенію Бєлову, що виступають відповідно в Угорщині та Швейцарії, можливості яких добре відомі. Натомість запросили на перегляд ще двох легіонерок — Анну Климову та Ангеліну-Марію Шаламай, які грають у Польщі. Тепер володію вичерпною інформацією, хто чого вартий. 

— В Тернополі було зіграно два контрольні матчі з дівочою збірною України, в яких були здобуто перемоги з мінімальним рахунком — 2:1 та 3:2…

— Для мене результати не були на першому місці. Ми зосередилися на награванні нової тактичної схеми з двома опорними півзахисниками та численною групою атаки, де в нас є швидкі флангові гравчині. Ще не все виходило так, як би хотілося, але поступово дівчата знаходили спільну мову.

— З капітаном уже визначилися?

— Так, це Лідія Заборовець із «Шахтаря». Вона — лідер.

— Хто вам допомагав на тернопільському етапі підготовки?

— Олександр Дудник, Володимир Левчук та Дмитро Шутков, що відповідав за підготовку воротарів.

— Коли плануєте зібратися знову?

— Поєдинки в нашій відбірній групі відбудуться наприкінці листопада у Вірменії. Дуже сподіваюся, що до цього ще проведемо один збір і зіграємо контрольний матч. Ігрова практика нам украй потрібна.

Склад молодіжної жіночої збірної України WU-19

Воротарі: Вікторія Калінчук («Кривбас» Кривий Ріг), Світлана Снігур («Полісся» Житомир).

Захисники: Єлизавета Масловська, Вікторія Шевцова (обидві — «Шахтар» Донецьк), Марія Ігнатенко, Діана Ткачук (обидві — «Ладомир» Володимир), Анастасія Яремчук («Полісся» Житомир).

Півзахисники: Лідія Заборовець («Шахтар» Донецьк), Олена Марценюк, Діана Боровська (обидві — «ЕМС-Поділля» Вінниця), Анастасія Тарасенко («Ладомир» Володимир), Анастасія Стахнюк, Анастасія Жигадло (обидві — «Кривбас» Кривий Ріг), Анна Климова, Ангеліна-Марія Шаламай (обидві — КУ АЗС, Польща).

Нападники: Вероніка Голованчук («Оболонь» Київ), Анастасія Ляхович («Шахтар» Донецьк), Сабіна Азізова, Варвара Козлюк (обидві — «Полісся» Житомир), Марина Птицина («Сістерс» Одеса).

Нагадаємо, молодіжна жіноча збірна України готується до першого раунду відбору Євро-2025 (WU-19), де в групі В6 зіграє з командами Ізраїлю та Вірменії.

Матчі в нашій групі прийматиме Вірменія наприкінці листопада. 26-го синьо-жовті зіграють із господарками, 29-го — з ізраїльтянками. Для того, щоб підвищитися в класі, нашій команді треба або посісти перше місце, або стати найкращою з-поміж шести других.

Ліга А

У Лізі А зіграють 28 команд, у тому числі сім збірних, які перейшли з Ліги B за підсумками другого раунду сезону-2023/2024, що завершився цієї весни. Команди було розбито на сім груп. Команди однієї групи гратимуть на одній арені у форматі мінітурнірів.

Команди, які посядуть четверті місця, продовжать сезон у другому раунді в Лізі В. Посів учасників перед другим раундом залежатиме від того, які місця у своїх групах команди посядуть у першому раунді. Польща також братиме участь у мінітурнірі, хоча місце у фінальній стадії їй гарантовано як країні-господарю.

Ліга В

У Лізі B зіграють 23 команди, у тому числі ті, що вилетіли з Ліги А в другому раунді сезону-2023/2024, а також збірна Мальти, яка повернулася до турніру після однорічної відсутності. Учасники боротимуться за вихід до Ліги А в шести групах. Переможці груп та володар найкращого другого місця за підсумками матчів із першою та третьою командами своєї групи перейдуть у вищий дивізіон. 

Вихід у фінальну частину

За підсумками другого раунду Ліги А визначаться сім команд, які приєднаються до Польщі у фінальній стадії Євро-2025.

Євро-2025 (WU-19). Перший раунд відбору

Ліга А

Група А1: Німеччина, Данія, Греція, Косово.

Група А2: Франція, Португалія, Словаччина, Північна Македонія.

Група А3: Ірландія, Норвегія, Фінляндія, Болгарія.

Група А4: Англія, Польща, Італія, Туреччина.

Група А5: Сербія, Австрія, Чехія, Фарерські о-ви.

Група А6: Іспанія, Бельгія, Ісландія, Північна Ірландія.

Група А7: Нідерланди, Швеція, Угорщина, Шотландія.

Ліга В

Група В1: білорусь, Албанія, Чорногорія, Молдова.

Група В2: Румунія, Латвія, Казахстан, Ліхтенштейн.

Група В3: Боснія і Герцеговина, Уельс, Литва, Грузія.

Група В4: Словенія, Хорватія, Люксембург, Мальта.

Група В5: Швейцарія, Естонія, Кіпр, Азербайджан.

Група В6: Україна, Ізраїль, Вірменія.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
03.09.2024 15:00

WU-19: молодіжна жіноча збірна України готується до відбору Євро-2025

Сьогодні, 3 вересня розпочався навчально-тренувальний збір молодіжної...

27.07.2024 20:44

Євро-2024 (WU-19): збірна Іспанії втретє поспіль стала чемпіоном континенту

У фіналі Євро-2024 (WU-19) молодіжна жіноча збірна Іспанії перемогла к...

09.06.2024 15:20

Наталія Ігнатович: «Якщо налаштований здобути перше місце, то байдуже, скількох опоненток треба перемагати»

Головний тренер молодіжної жіночої збірної України WU-19 Наталія Ігнат...

Підписатися на новини