«Відкриті уроки футболу» завітали до Соколівського, що на Кіровоградщині

У Соколівському, що на Кіровоградщині, відбувся фестиваль у межах проєкту Української асоціації футболу та Кіровоградської обласної асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» для психосоціальної підтримки дітей, постраждалих від війни.

Відкрили захід голова Кіровоградської обласної асоціації футболу Віктор Безсмертний, соколівська сільська голова Інна Завірюха, начальник управління молоді та спорту Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Щетина, начальник Кіровоградського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Олександр Шевченко.

Фото КОАФ

У заняттях узяли участь 72 дитини, що проживають у місцевій громаді, а саме — учні соколівського, карлівського, миколаївського, івано-благодатненського та вільненського ліцеїв.

До проведення уроків футболу долучилися місцеві волонтери Єлизавета Кличко, Анжела Зубенко, Ярослав Поплавка, Руслан Чулак, Дмитро Ткаченко, Євген Верболоз, а також поліцейський офіцер громади Андрій Бурянський.

Фото КОАФ

Після завершення фестивалю всі діти отримали на згадку дипломи та футболки проєкту, а школи-учасниці — футбольні м’ячі та різноманітний спортивний інвентар для подальших занять футболом.

«Ми хотіли цим проєктом надати психосоціальну підтримку дітям в умовах війни через гру, відкриті футбольні івенти, закохати дітей у футбол та знизити рівень психологічних переживань, переключити дитячу увагу на задоволення від гри, від нових знайомств.

Фото КОАФ

Ми зібралися не для досягнення результатів у грі чи змаганнях, а щоб отримати позитивні емоції та радість від гри й спортивних розваг.

Ми щиро дякуємо всім причетним, які впроваджують, популяризують оздоровчу та спортивну діяльність, беруть участь у реалізації цього проєкту.

Найкращою нагородою для нас сьогодні стали усмішки, обійми та слова подяки від дітей. Бажаємо, щоб футбол у їхньому житті був не просто грою, а способом життя, який об’єднує й надихає», — відзначив координатор проєкту від Кіровоградської ОАФ Олексій Кравченко.

Фото КОАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
26.09.2024 16:00

У Києві пройшов проміжний семінар арбітрів VBET Української Премʼєр-Ліги

24—25 вересня в Києві в Будинку футболу відбувся проміжний семін...

12.09.2024 10:00

Українська арбітриня Світлана Грушко відпрацювала на матчі 1/8 фіналу ЧС-2024 (WU-20)

Однією з учасниць молодіжного жіночого чемпіонату світу-2024, який про...

04.09.2024 20:17

У Києві відбулося вручення тренерських PRO-дипломів УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських PRO-дипломів УЄФА цілій групі с...

Підписатися на новини