На Івано-Франківщині відбувся черговий захід у межах проєкту FIFA TDS із пошуку футбольних талантів

14 травня в місті Косові, що на Івано-Франківщині, було проведено черговий захід у межах проєкту з пошуку та розвитку юних футбольних талантів FIFA TDS.

Прекрасна організація заходу забезпечила комфортні умови для дітей, які мали продемонструвати свої найкращі природні здібності, а саме: швидкість, вибухову силу, координацію та спритність.

Фото прес-служби УАФ

152 юні спортсмени 2007—2011 років народження пройшли повний курс запланованих тестів та отримали від організаторів відповідні відзнаки у вигляді памʼятних медалей та свідоцтв учасників тестування за програмою FIFA TDS.

Голова Івано-Франківської обласної асоціації футболу, яка проявила завзяття в організації заходу, Тарас Клим у своєму вітальному слові зазначив, що цей день, який пройшов для дітей під знаком тестування, має стати початком їхньої великої футбольної карʼєри.

Фото прес-служби УАФ

Безпосередньо в заході взяли участь діти з наступних навчальних закладів:

— вербовецька гімназія;

— косівський ліцей № 1;

— косівський ліцей № 2;

— космацький ліцей;

— пістинський ліцей;

— старокутський ліцей;

— шешорська гімназія;

— Рожнівська ОТГ та Яблунівська ОТГ були представлені декількома закладами освіти.

Довідка

Українська асоціація футболу, попри період найскладнішого випробування для нашої держави, стала однією з асоціацій-членів ФІФА, які долучилися до реалізації її нової програми з розвитку талантів (FIFA Talent Development Scheme).

Автором і головним координатором програми є відомий тренер Арсен Венгер, керівник напряму глобального розвитку футболу у ФІФА. Він наполягає на тому, що надання шансу кожному таланту, незалежно від того, де й коли він/вона народилися, має бути стратегічною діяльністю й відповідальністю кожної національної асоціації у світі (за централізованої підтримки та керівництва на глобальному рівні з боку ФІФА). Запуску програми передував тривалий глобальний процес дослідження середовища в кожній із 211-ти асоціацій-членів ФІФА.

Фото прес-служби УАФ

У межах пілотного проєкту з реалізації програми розвитку талантів ФІФА УАФ зробила акцент на виявленні молодих талантів шляхом тестування їхніх природних фізичних здібностей та подальшій організаційній підтримці розвитку ідентифікованих потенційних талантів. Цей процес, безперечно, має бути загальнонаціональним. Але наразі у фокусі — регіональний рівень, а саме — ОТГ, містечка та села, діти з яких ніколи не були охоплені подібним тестуванням — та, здебільшого, й організованим футбольним процесом.

Основним інструментом проєкту є аналітична система, розроблена спеціально для тестування дітей 8—12-ти років для оцінки фізичних здібностей і потенціалу їхнього розвитку в разі залучення до фахово організованого тренувального процесу. До програми залучені як хлопці, так і дівчата.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.09.2024 20:12

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвали...

20.09.2024 13:00

UEFA PLAYMAKERS в Арцизькій громаді на Одещині

Центр проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоці...

Підписатися на новини