Рівненська область четвертою в Україні прийняла футбольний фестиваль для дітей-переселенців «Україна — єдина. Луганщина — це Україна»

На Рівненщину з проєктом «Україна — єдина. Луганщина — це Україна» завітав голова Луганської обласної асоціації футболу Ігор Шопін. Спільно з Олегом Кучером, головою Рівненської обласної асоціації футболу, та тренерами Євгеном Колесніком та Ігорем Косенком для дітей-переселенців та дітей з інвалідністю було організовано футбольний фестиваль. 

Рівненщина стала четвертою областю, куди голова Луганської обласної асоціації футболу приїжджає з фестивалем «Україна — єдина. Луганщина — це Україна». Ігор Шопін наголошує, що асоціація наразі акцентує увагу на дітях та дитячих тренерах, які були змушені залишити рідні домівки й шукати прихистку деінде. 

«Ми намагаємося підтримувати зв’язок. Були вже на Закарпатті, Кіровоградщині, Житомирщині. Багато де по Україні наші тренери працевлаштувалися, намагаємося всіх тримати в полі зору. Також шукаємо дітей-переселенців із Луганщини, організовуємо для них активності, даруємо подарунки. Хочемо, щоб вони розуміли, що вони не самі й що вони не забуті. Це все робимо спільно з Луганською обласною військовою адміністрацією. Долучаються також наші друзі на місцях, як-от сьогодні Рівненська обласна асоціація футболу», — розповів Ігор Шопін.

У фестивалі взяли участь 26 дітей. Очільник ЛОАФ провів розминку, кілька естафет та конкурсів, а наприкінці дітей розділили на три команди, і вони мали змогу зіграти у футбол за коловою системою.  

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.07.2024 14:30

Європейські студентські ігри-2024: українські команди продовжують боротьбу в турнірі

Українські футбольні та футзальні команди продовжують свої виступи на...

11.07.2024 16:37

Виконком УАФ затвердив склад Комітету з етики і чесної гри УАФ

Виконком УАФ, що пройшов 10 липня, на пропозицію голови Комітету з ети...

10.07.2024 13:00

У Чернівцях пройшли курси підвищення кваліфікації шкільних учителів фізичної культури з модулю «Футбол»

На базі кафедри фізичної культури та основ здоровʼя факультету фізично...

Підписатися на новини