Інклюзивний футбол завітав до Луцька

Проєкт «Інклюзивні футбольні секції» Української асоціації футболу реалізується на Волині, у Луцьку, на базі Луцького навчально-реабілітаційного центру.

Організували заняття для дітей координатор проєкту від Асоціації футболу Волині Василь Кохановський та тренер проєкту Ілля Пустовіт, який пройшов спеціальне навчання УАФ.

Сам тренер зазначає: «У моїй секції займається 12 дітей з інвалідністю. Любов до футболу об’єднує і дівчаток, і хлопчиків, які навчаються, незважаючи на різні нозології.

Фото АФВ

На заняттях учасники покращують свою фізичну форму під час пробіжки та розминки. Цікаві футбольні естафети розвивають координацію рухів, спритність, командний дух та витривалість.

У даній секції на постійній основі з 2023 року займається Дмитро Шадловський, який, окрім наших занять, почав відвідувати ФК «Адреналін», де бере участь у змаганнях міського та обласного значення. Також Дмитро долучався до змагань «Шкіряний м’яч», які проводив Луцький міський центр «Спорт для всіх». 

Фото АФВ

Діти із радістю та захопленням навчаються грі у футбол та з великим азартом змагаються між собою. Заняття футболом допомагають їм краще мислити, розвиватися, соціалізуватися».

Цим проєктом у межах Хартії масового футболу УЄФА Українська асоціація футболу прагне:

— поліпшити психоемоційний та фізичний стан дітей через залучення їх до фізичних активностей та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об'єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного й психічного розвитку.

Інклюзивні футбольні секції, до яких залюбки записуються діти з особливими освітніми потребами, відкриваються у 21-й громаді в Україні. Завдяки УАФ секції забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.09.2024 13:00

В Івано-Франківську відбувся дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу»

Соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу», який реалізуєт...

20.09.2024 20:12

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвали...

Підписатися на новини