Ліга чемпіонів. Сьогодні «Манчестер Сіті» Зінченка матиме змогу поставити жирну крапку в сезоні-2020/2021

Сьогодні в Порту на стадіоні «Драгао» відбудеться фінальний матч Ліги чемпіонів-2020/2021, в якому англійський «Манчестер Сіті» українця Олександра Зінченка зійдеться із земляками із «Челсі» (початок зустрічі — о 22.00 за київським часом).

Футболіст нашої національної збірної може стати лише третім українцем, який вийде на поле у вирішальному матчі ЛЧ. До нього таким досягненням могли похвалитися Андрій Шевченко та Анатолій Тимощук.

Нинішній головний тренер збірної України тричі був учасником фіналів Ліги чемпіонів. 2003 року саме удар Шевченка з 11-метрової позначки приніс «Мілану» Кубок чемпіонів. За два роки «россо-нері» із Шевченком у складі поступилися в серії пенальті «Ліверпулю». А 2008 року українець із лави для запасних англійського «Челсі» спостерігав за поразкою своєї команди від «Манчестер Юнайтед» (також у серії пенальті).

2010 року так само в запасі, але німецької «Баварії», за матчем, програним мюнхенцями італійському «Інтеру», спостерігав Анатолій Тимощук. У 2012-му Тимощук провів за «Баварію» повний поєдинок, але не зміг завадити «Челсі» перемогти, знову ж таки, у серії пенальті. За рік особисто для Анатолія повторилася історія з фіналу-2010, але цього разу його «Баварія» перемогла дортмундську «Боруссію».

Варто додати, що цього сезону в Лізі чемпіонів виступали одразу дві українські команди — «Шахтар» та «Динамо». Й обидві показали однаковий результат — посіли треті місця у своїх групах й перебралися до плей-офф Ліги Європи.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.08.2024 16:40

«Арсенал» Олександра Зінченка втратив очки в домашньому матчі англійської Прем’єр-ліги

У стартовому матчі 3-го туру англійської Прем’єр-ліги «Арс...

07.08.2024 22:05

Олександр Зінченко відзначився голом за «Арсенал» у контрольному матчі

У межах підготовки до нового сезону англійський «Арсенал»...

20.06.2024 19:11

Олександр Зінченко: «Завтра на кожній ділянці поля точитимуться битви, і команда, яка виграє їх, переможе»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко разом із г...

Підписатися на новини