Ліга чемпіонів. «Динамо» перемогло «Ференцварош» у Києві та пробилося до 1/16 фіналу Ліги Європи

У своєму останньому матчі групової стадії Ліги чемпіонів київські динамівці забезпечили собі європейську весну.   

Поєдинок на НСК «Олімпійський» мав визначити, яка з команд посяде третю сходинку у групі та продовжить навесні виступи в Лізі Європи. Окрім того, у грі простежувалася додаткова інтрига, зважаючи на особу головного тренера чемпіонів Угорщини — легенди «Динамо» Сергія Реброва.

Сподівання Мірчі Луческу на повне одужання Віталія Буяльського не виправдалися, і проводити вирішальний поєдинок групового турніру киянам довелося без одного зі своїх лідерів. Тим не менш, вони першими створили небезпечний момент біля воріт суперника. Гармаш відкрився у штрафному, прийняв передачу і навішував на Вербича, що набігав по центру, але зробив це занадто м’яко, і Дібус встиг перехопити цей пас.

Загалом перший тайм проходив у помірному темпі, команди діяли обережно, оскільки ціна помилки була занадто високою. Гості дочекалися свого шансу на 25-й хвилині. Кендзьора віддав незручну передачу на Сидорчука, Нгуен перехопив її та отримав можливість для удару, але виконав його не кращим чином, не влучивши у верхній кут. Наприкінці тайму воротам «Динамо» загрожував Зубков. Кияни ж із плином часу все більше зосереджували увагу на захисті, що було не дивно, адже рахунок 0:0 їх влаштовував.

Після перерви гравці «Ференцварошу» за рахунок індивідуальних дій почали проходити до штрафного майданчика біло-синіх. Удар Зубкова заблокував Забарний, а Нгуен пробив у те місце, де перебував Бущан. І лише після цього «Динамо» відкрило рахунок. Що не виходило у киян із гри, те вийшло зі стандарту. Де Пена виконав подачу зі штрафного, а Попов виграв боротьбу в Харатіна, влучно пробивши головою. 1:0.

Фото uefa.com

Атака, яку «Ференцварош» провів у відповідь, цілком могла стати результативною, але Бущан парирував удар Узуні. За час, що залишився, воротам «Динамо» загрожував також Зубков, а у господарів небезпечного удару завдав Лєднєв, що вийшов на заміну. Віце-чемпіони України здобули перемогу  та отримали путівку до 1/16-ї Ліги Європи, жеребкування якої відбудеться 14 грудня.  

У складах обох суперників на поле виходили футболісти, які були в списку викликаних на листопадовий збір національної команди України. Це динамівці Бущан, Забарний, Миколенко, Попов (гол), Сидорчук (замінений на 90+2-й хвилині), Шапаренко, Циганков, Супряга (вийшов на заміну на 70-й хвилині) та гравці «Ференцварошу» Харатін (жовта картка, замінений на 74-й хвилині) та Зубков (замінений на 80-й хвилині).

Фото uefa.com

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група G

6 тур

«Динамо» (Україна) — «Ференцварош» (Угорщина) — 1:0 (0:0)

Гол: Попов (60).

«Динамо»: Бущан, Кендзьора, Забарний, Попов, Миколенко, Шапаренко, Сидорчук (к) (Андрієвський, 90+2), Гармаш (Шепелєв, 70), Де Пена (Супряга, 70), Циганков (Лєднєв, 86), Вербич (Родрігес, 86).

Запасні: Нещерет, Бойко, Белуце, Шабанов, Караваєв, Клейтон, Сирота.

Тренер: Мірча Луческу.

«Ференцварош»: Дібус, Ловренчич (к) (Ботко, 80), Блажич, Двалі, Хайстер, Харатін (Ісаель, 74), Ляйдуні, Сомалія, Узуні (Батурина, 74), Зубков (Мак, 80), Нгуен (Болі, 86).

Запасні: Богдан, Ері, Фрімпонг, Ковачевич, Шигер, Чонтош.

Тренер: Сергій Ребров.

Арбітр: Андреас Екберг (Швеція).

Попереджені: Де Пена (27), Гармаш (37) — Ляйдуні (45), Харатін (47), Блажич (59), Ісаель (84).

8 грудня. Київ. НСК «Олімпійський».

«Барселона» (Іспанія) — «Ювентус» (Італія) — 0:3 (0:2)

Підсумкова таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Ювентус

6

5

0

1

14—4

15

 2.

Барселона

6

5

0

1

16—5

15

 3.

Динамо

6

1

1

4

4—13

4

 4.

Ференцварош

6

0

1

5

5—17

1

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
04.10.2023 00:01

Ліга чемпіонів. «Арсенал» із Зінченком та «Бенфіка» з Трубіним програли, а «Реал» без Луніна переміг

Сьогодні в 2-му турі групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2024 зіграли...

31.08.2023 19:44

Жеребкування Ліги чемпіонів. «Шахтар» зіграє в одній групі з «Барселоною», «Порту» та «Антверпеном»

Сьогодні відбулося жеребкування групового раунду Ліги чемпіонів-2023/2...

07.08.2023 13:15

Ліга чемпіонів. Відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації турніру

Сьогодні відбулося жеребкування плей-оф раунду кваліфікації Ліги чемпі...

02.08.2023 21:06

Владислав Кочергін допоміг польському «Ракуву» вийти до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

У матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2023/...

Підписатися на новини