Ліга чемпіонів. «Шахтар» зіграв унічию з «Інтером» на виїзді та виборов путівку до 1/16 фіналу Ліги Європи

У своєму останньому поєдинку у груповому турнірі цьогорічної Ліги чемпіонів гірникам потрібно було не тільки самим боротися за позитивний результат, а й сподіватися, про всяк випадок, на успішний виступ менхенгладбаської «Боруссії» в паралельному матчі.

Перед останнім туром у групі B склалася унікальна ситуація. Усі чотири команди мали шанси вийти до 1/8 фіналу, усі чотири за певних обставин могли опинитися на третьому місці й перейти до Ліги Європи, і три з них ризикували фінішувати останніми та припинити виступи в єврокубках цього сезону.

«Шахтарю» довелося проводити останній матч проти суперника, який завдав йому дошкульної поразки в півфіналі Ліги Європи цього літа та створив чимало проблем у грі другого туру поточної Ліги чемпіонів у Києві. Ускладнювали ситуацію для гірників травми Кривцова, Фернандо та Мораеса, які додалися до Ісмаїлі, Коноплянки та Корнієнка, шо вибули раніше. У підсумку помаранчево-чорні вийшли на поєдинок без номінального форварда у стартовому складі.

Фото inter.it

Попереду в донеччан розташувався Тете, але до нього м’яч на початку зустрічі майже не доходив. На 7-й хвилині Барелла пройшов правим флангом та прострілив у центр, Лукаку пропустив м’яч на Мартінеса, і той потужно пробив у поперечину. Гірникам рідко вдавалося наблизитися до воріт «Інтеру», першого удару по воротах Хандановича завдав Коваленко на 20-й хвилині.

До завершення першого тайму «нерадзуррі» кілька разів небезпечно виконували кутові, по воротах Трубіна стріляли Шкриньяр здалеку (повз ціль) та Мартінес (у голкіпера). Оборона помаранчево-чорних хоч і перебувала під потужним тиском, але загалом справлялася. Травма Вітао, якого замінив Хочолава, викликала певне занепокоєння, утім, грузинський захисник увійшов у гру впевнено. Зі свого боку «Шахтар» розраховував на контратаки, і деякі з них розвивалися перспективно, але свого завершення не мали.

У другому таймі «Інтер» прописався на половині поля суперника, й у Трубіна з’явилося дуже багато роботи. І кіпер гірників переконливо діяв і на лінії, і на виходах. А на 64-й хвилині гості провели гостру контратаку, що завершилася ударом Тете, який у стрибку парирував Ханданович. Ще один контрвипад, на 75-й хвилині, також виглядав обнадійливо, але Тайсон пробив не найкращим чином.

На останніх хвилинах тренери чорно-синіх провели три заміни, й у виконанні господарів відбувся фінальний штурм, але результату він не приніс. І другий поєдинок між цими суперниками завершився без забитих м’ячів. Зважаючи на результат паралельного матчу у групі, в якому «Реал» переміг «Боруссію», гірники фінішували третіми та візьмуть участь в 1/16 фіналу Ліги Європи, жеребкування якої відбудеться 14 грудня.

У складі «Шахтаря» на поле виходили футболісти, що були у списку викликаних на листопадовий збір національної команди України: Матвієнко, Бондар, Степаненко, Коваленко, Марлос (замінений на 64-й хвилині).

Ліга чемпіонів. Груповий раунд. Група B

6 тур

«Інтер» (Італія) — «Шахтар» (Україна) — 0:0

«Інтер»: Ханданович (к), Шкриньяр, де Врей, Бастоні (д’Амброзіо, 86), Барелла, Брозович, Гальярдіні (Алексіс Санчес, 75), Янг (Перишич, 69), Хакімі (Дарміан, 86), Мартінес (Еріксен, 86), Лукаку.

Запасні: Станкович, Раду, Коларов, Сенсі, Ранокк’я.

Тренер: Антоніо Конте.

«Шахтар»: Трубін, Додо, Бондар, Вітао (Хочолава, 36), Матвієнко, Степаненко (к), Коваленко, Майкон, Тете (Соломон, 65), Тайсон (Дентиньо, 87), Марлос (Алан Патрік, 64).

Запасні: Шевченко, Пятов, Маркос Антоніо, Маркіньйос Сіпріано, Болбат, В’юнник, Судаков.

Тренер: Луїш Каштру.

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія).

Попереджені: Гальярдіні (30), Хакімі (39), Брозович (61) — Вітао (29), Трубін (90+7).

9 грудня. Мілан. Стадіон «Джузеппе Меацца».

«Реал» (Іспанія) — «Боруссія» М (Німеччина) — 2:0

Підсумкова таблиця

 

 

І

В

Н

П

М

О

 1.

Реал

6

3

1

2

11—9

10

 2.

Боруссія М

6

2

2

2

16—9

8

 3.

Шахтар

6

2

2

2

5—12

8

 4.

Інтер

6

1

3

2

7—9

6

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

18.12.2023 13:19

Ліга чемпіонів. Результати жеребкування 1/8 фіналу турніру

Сьогодні, 18 грудня в Ньйоні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги че...

Підписатися на новини