Микола Костенко: «Звісно, що у відборі ЧС-2025 ми розраховували на інший результат»  

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко оцінив виступ команди в європейському відбірному турнірі ЧС-2025 в Іспанії. 

Після перемог у групі F європейської кваліфікації ЧС-2025 над Норвегією (8:26:2) і поразки від Польщі (1:8) збірна України з пляжного футболу вийшла з другого місця в 1/8 фіналу відбору. На жаль, там українці поступилися Франції (4:5 ОТ) і не змогли здобути перепустку у фінальну частину світової першості. 

Виступ збірної України на змаганнях у Кадісі прокоментував наставник команди Микола Костенко.

«Звісно, що ми розраховували на інший результат. Через різні причини збірна підійшла до цього відповідального турніру не в оптимальному стані. Шість гравців основного складу не змогли взяти участь у змаганнях. Однак новачки збірної добре зарекомендували себе, про що свідчать поєдинки з норвежцями. На жаль, не вистачило досвіду з більш потужною командою Польщі, але гра з Францією була рівною. Лише прикра помилка наприкінці зустрічі не дала шансу збірній пройти далі.

Хочеться зауважити, що турнір був дуже цікавим і непередбачуваним за своїми результатами. Ніхто не міг спрогнозувати перемогу Італії у вирішальному матчі за вихід на чемпіонат світу над Швейцарією — 12:0. При тому, що Швейцарія була практично в оптимальному складі, за винятком Отта. Франція програла іспанцям, що вважалися фаворитами, лише в серії післяматчевих пенальті. А збірна Данії дала бій досвідченій Італії й перемогла в додатковий час.

Загалом пляжний футбол динамічно розвивається. Уже кілька років поспіль демонструє високий рівень гри та постійно прогресує збірна Данії. Дуже організовано виглядала збірна Естонії. І хотілося б іще раз подякувати їм за відмову грати проти білорусі. Збірні Італії та Польщі продемонстрували відмінні фізичні кондиції і швидкість гри. Безумовним лідером пляжного футболу не тільки Європи, але й світу є збірна Португалії.

Хочу також відзначити послідовну й вимогливу щодо дотримання правил гри роботу суддів. Суттєво збільшилася кількість жовтих карток, що спонукає гравців обережніше діяти в захисті, дисциплінує і зменшує травматизм», — сказав Микола Костенко.

 

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.10.2024 12:36

Збірна України з пляжного футболу у плей-оф поступилася Франції і завершила виступ у відборі ЧС-2025

Сьогодні, 9 жовтня збірна України з пляжного футболу провела поєдинок...

08.10.2024 20:23

Збірна України з пляжного футболу вдруге перемогла Норвегію у відборі ЧС-2025 і у плей-оф зіграє із Францією

Сьогодні, 8 жовтня збірна України з пляжного футболу провела свій трет...

07.10.2024 15:14

ЧС-2025 з пляжного футболу. Збірна України поступилася Польщі в другому матчі відбору, але зіграє в плей-оф

Сьогодні, 7 жовтня збірна України з пляжного футболу провела свій друг...

05.10.2024 16:01

Збірна України з пляжного футболу розпочала відбірний турнір ЧС-2025 із розгромної перемоги над Норвегією

Сьогодні збірна України з пляжного футболу стартувала в європейській к...

Підписатися на новини