Ліга чемпіонів. Київське «Динамо» зіграло внічию з австрійським «РБ Зальцбург» і виступить у груповому турнірі Ліги Європи

Київське «Динамо» не зуміло подолати плей-оф раунд кваліфікації Ліги чемпіонів-2024/2025.

Тиждень тому в Любліні українці поступилися «Зальцбургу» — 0:2. Тож у сьогоднішньому виїзному поєдинку перед нашою командою стояло надскладне завдання, аби пробитися в основну сітку Ліги чемпіонів.

Незважаючи на стартову активність «Динамо», на 12-й хвилині відкрили рахунок господарі. К’єргор віддав пас Дагіму, той змістився з кута штрафного в центр і поклав м’яч у правий кут воріт. Незабаром австрійці кілька разів неточно пробили по воротах Бущана, потім Георгій виручив після удару Єо.

Надалі ініціативу перехопили кияни. На 29-й хвилині «Динамо» зрівняло рахунок — Ванат використав класний пас Михавка з глибини та переграв кіпера. До перерви біло-сині створили ще кілька моментів, але забити вдруге не зуміли.

На початку другого тайму хороший шанс не використав Ванат, пробивши над воротами. «Зальцбург» відповів своїм небезпечним випадом, але Бущан зумів розібратися в епізоді. На 68-й хвилині класно здалеку приклався Бражко — м’яч пролетів над дев’яткою. На 81-й Шапаренко обігрався з Ванатом, але пробив поруч зі стійкою. На жаль, у підсумку біло-сині не здобули необхідний для проходу далі результат — 1:1.

Тепер «Динамо» продовжить свій шлях у єврокубках у груповому турнірі Ліги Європи. Жеребкування цієї стадії відбудеться у п’ятницю, 30 серпня (початок — о 14:00 за київським часом).

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти, яких Сергій Ребров викликав на вересневі матчі збірної України: Бущан, Тимчик (замінений на 82-й хвилині), Попов (жовта картка, замінений на 82-й хвилині), Ярмоленко (замінений на 67-й хвилині), Шапаренко, Бражко (замінений на 74-й хвилині), Кабаєв (замінений на 74-й хвилині), Піхальонок, Ванат (гол, жовта картка).

Ліга чемпіонів-2024/2025. Плей-оф раунд. Матч-відповідь

«РБ Зальцбург» (Австрія) — «Динамо» (Україна) — 1:1 (1:1)

Голи: Дагім (12) — Ванат (29).

«РБ Зальцбург»: Бласвіх (к), ван дер Бремпт (Бланк, 90+2), П'янтковський, Байду, Дедич, Бідструп (Гурна-Дуат, 74), Капальдо (Діамбу, 64), К’єргор (Нене, 64), Дагім (Ратков, 74), Єо, Глух.

Запасні: Шлагер, Хамзич, Окох, Лукич, Мельберг, Діакіте.

Тренер: Пепейн Лейндерс.

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Супряга, 82), Попов (Біловар, 82), Михавко, Дубінчак, Піхальонок, Бражко (Михайленко, 74), Шапаренко, Ярмоленко (к) (Волошин, 67), Ванат, Кабаєв (Брагару, 74).

Запасні: Нещерет, Вівчаренко, Рубчинський, Лонвейк, Андрієвський, Караваєв, Себальйос.

Тренер: Олександр Шовковський.

Арбітр: Умут Мелер (Туреччина).

Попереджені: Діамбу (70), Гурна-Дуат (77) — Попов (31), Михавко (32), Ванат (65), Дубінчак (78), Біловар (90+2).

27 серпня. Зальцбург. «Ред Булл Арена».

Перший матч — 2:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини