Ліга чемпіонів. Київське «Динамо» в першому матчі третьої кваліфікації зіграло внічию із шотландським «Рейнджерс»

Київське «Динамо» продовжило шлях у цьогорічній Лізі чемпіонів номінально домашнім матчем третього кваліфікаційного раунду проти шотландського «Рейнджерс».

На попередній стадії підопічні Олександра Шовковського вибили сербський «Партизан». Тепер же їм випало змагатися з віце-чемпіоном Шотландії — «Рейнджерс». Номінально домашній матч «Динамо» проводило в польському Любліні.

Уже на 2-й хвилині Бущану довелося вступати в гру, парируючи удари Лоуренса й Дессерса. «Динамо» відповіло ударом Бражка над поперечиною після кутового. На 18-й хвилині Батленд відбив удар Вівчаренка, а Ванат відправив м’яч у сітку, проте з офсайду. Пізніше вже «Динамо» після дальньої спроби Маккосленда виручила стійка. Біло-сині відповіли класним ударом Піхальонка з-за меж штрафного, на який зреагував кіпер.

Надалі гра дещо заспокоїлася, проте на 38-й хвилині «Динамо» відкрило рахунок — Ярмоленко завершив чудову комбінацію за участі Караваєва й Ваната. Пізніше Шапаренко здалеку пробив над поперечиною.

По перерві Бущан врятував киян після удару Дессерса, який замикав подачу з флангу. Динамівці також проводили непогані атаки, але не вистачало завершальної передачі. Пізніше Бущан перевів на кутовий удар Лоуренса головою. Коли здавалося, що біло-сині доведуть справу до перемоги, суперники вирвали нічию. На 4-й доданій хвилині Дессерс замкнув флангову передачу Черного — 1:1.

У складі «Динамо» на поле виходили футболісти збірної України, яких Сергій Ребров залучав до участі в Євро-2024: Бущан, Ярмоленко (гол, замінений на 77-й хвилині), Шапаренко (замінений на 69-й хвилині), Бражко, Ванат (гольовий пас).

Ліга чемпіонів-2024/2025. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Динамо» — «Рейнджерс» — 1:1 (1:0)

Голи: Ярмоленко (38) — Дессерс (90+4).

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Михавко, Вівчаренко, Шапаренко (Лонвейк, 69), Бражко, Піхальонок (Буяльський, 69), Ярмоленко (к) (Волошин, 77), Ванат, Кабаєв (Брагару, 77).

Запасні: Нещерет, Моргун, Андрієвський, Супряга, Малиш, Себальйос, Біловар, Дубінчак.

Тренер: Олександр Шовковський.

«Рейнджерс»: Батленд, Таверньєр (к), Сауттар, Балогун, Їлмаз, Маккосленд (Черний, 60), Баррон (Стерлінг, 71), Діоманде (Дауелл, 80), Райт (Жефте, 46), Дессерс, Лоуренс.

Запасні: Келлі, Преппер, Матондо, Девіс, Кінг, Фрейзер, Маккіннон, Даніло.

Тренер: Філіпп Клеман.

Арбітр: Донатас Румшас (Литва).

Попереджені: Таверньєр (78), Сауттар (84), Дессерс (90).

6 серпня. Люблін. «Арена Люблін».

Матч-відповідь між командами відбудеться 13 серпня в Глазго на стадіоні «Гемпден Парк» (початок — о 21:45 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини