Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та тренерами збірної України U-19, що зіграє на Євро-2024

У Будинку футболу відбулася електронна конференція. Під час неї президент УАФ Андрій Шевченко привітав гравців та тренерів юнацької збірної України U-19, що виборола право зіграти у фінальному турнірі першості Європи, який пройде в липні в Північній Ірландії.

Головний тренер збірної України U-19 Дмитро Михайленко подякував Андрію Шевченку за те, що він знайшов можливість і особисто підтримав команду під час першого поєдинку еліт-раунду відбору в Північній Македонії.

«Дякую, що особисто привітали хлопців із перемогою (2:0) у тому матчі з господарями турніру. Що стосується наступних поєдинків, то якщо з Латвією ми й очікували на такий результат (3:0), то зі Швейцарією вийшов справжній фінал. Ця команда в попередньому раунді кваліфікації переграла італійців і шведів, продемонструвавши дуже гідний футбол. 

Фото Андрія Ющака

Але ми були впевнені у своїх силах і закономірно перемогли — 3:0. Велика подяка всім гравцям і тренерському штабу. Ми дійсно пишаємося тим, що ми — українці й що досягли такого успіху», — наголосив Дмитро Михайленко, звертаючись до Андрія Шевченка.

Своєю чергою президент УАФ сказав: «Я від себе особисто й від усієї асоціації, усієї футбольної спільноти вітаю вас! Я був на вашому першому матчі, інші дивився повністю. Мені дуже подобається стиль, у якому ви граєте. Хлопці, ви — молодці! Я думаю, що для вас це дуже важливий крок у кар’єрі, і мені дуже приємно, що ви як команда показали дуже класний результат. Ви продемонстрували, що хочете грати в яскравий комбінаційний футбол — футбол, який відповідає сьогоднішньому світовому тренду.

Я думаю, що в кожного з вас є свої амбіції. І це дуже важливо. Бо з таких особистих амбіцій і будується ваша кар’єра. Однак найважливіше — це команда. Я можу сказати на своєму досвіді: одна справа — це виступи за свій клуб, і зовсім інша — гра за національну команду. Це зовсім різна відповідальність. Відразу ж дуже високо піднімається планка, як у фізичному, технічному, так і в мотиваційному плані. 

Тому я бажаю вам, щоб ви цю планку у вашій кар’єрі постійно піднімали й щоб ті амбіції, які у вас є, були реалізовані. Причому як особисті, так і командні. Хочу ще раз вам подякувати! Зараз для вас важливо дослуховуватися до порад тренерського штабу й добре підготуватися до фінального турніру. Зі свого боку обіцяю вам повну підтримку від Української асоціації футболу».

Фото Андрія Ющака

Фінальний турнір Євро-2024 проходитиме 15—28 липня в Північній Ірландії за участі восьми збірних. Жеребкування відбудеться 17 квітня в Белфасті (початок — о 17:00 за київським часом). 

Уже визначилися всі учасники цього форуму. Окрім Північної Ірландії, у турнірі візьмуть участь Україна, Італія (чинний чемпіон), Франція, Іспанія, Туреччина, Норвегія й Данія. Господарі займуть місце на стартовій позиції А1, інші команди будуть розподілені по двох групах. Із кожного квартету до півфіналу вийдуть по дві найкращі збірні. Фінал пройде 28 липня в Белфасті на «Віндзор Парк». 

Матч за третє місце не передбачений, а ось за п'яте — відбудеться, оскільки саме п'ять представників делегуватиме Європа на чемпіонат світу 2025 року серед команд U-20, що відбудеться в Чилі за участі 24-х збірних. Тож до чотирьох півфіналістів приєднається переможець поєдинку між третіми командами груп. Як і півфінали, він запланований на 25 липня. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 10:00

Євро-2024 (U-19). Юнацька збірна України в очікуванні жеребкування фінального турніру

Сьогодні, 17 квітня в Белфасті відбудеться жеребкування фінального тур...

28.03.2024 13:00

Дмитро Михайленко: «У такий нелегкий час сила українців проявляється в характері»

Із 20-го до 26 березня юнацька збірна України брала участь в еліт-раун...

Підписатися на новини