Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги Європи поступився французькому «Марселю» й завершив єврокубковий сезон.

Тиждень тому гірники в Гамбурзі зіграли внічию з «Марселем» — 2:2. Тепер же підопічні Маріно Пушича проводили матч-відповідь у Франції. Між іграми провансальці встигли змінити головного тренера. Додамо, що через дискваліфікацію за помаранчево-чорних сьогодні не міг зіграти Бондар.

Українці здорово розпочали матч — удар Егіналду в останній момент заблокували, перевірив кіпера Сікан. А на 12-й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок, коли Судаков реалізував пенальті, зароблений Егіналду.

Утім, на 23-й хвилині «Марсель» відігрався — гірники втратили м’яч перед власним штрафним, Аріт віддав на Обамеянга, який переграв Різника. Після цього господарі заволоділи ініціативою, зокрема виконали чимало стандартів, кілька разів довелося виручати кіперу «Шахтаря». У доданий до першого тайму час команди обмінялися моментами — Егіналду не зумів як слід пробити головою, а Аріт після скидки партнера запустив м’яч вище воріт.

На початку другого тайму хороший момент втратив Конопля, не влучивши в ціль після подачі Судакова з кутового. «Марсель» відповів небезпечним пострілом Клосса поруч зі стійкою, також Різник парирував удар Мумбанья головою.

На 74-й хвилині господарі забили — після закидання до штрафного м’яч дістався Сарру, який розстріляв ворота. Гірники могли відігратися, але Лопес парирував удар Ракіцького зі штрафного. Пізніше «Марсель» утретє засмутив Різника — після стандарту з гострого кута відзначився Кондогбія. У підсумку гірники поступилися з рахунком 1:3. На цьому єврокубковий сезон як для помаранчево-чорних, так і для України завершено.

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, які викликалися на останній збір національної команди: Різник, Конопля (жовта картка), Матвієнко (жовта картка), Степаненко (жовта картка, замінений на 85-й хвилині), Зубков (замінений на 84-й хвилині), Судаков (гол), Сікан (замінений на 84-й хвилині).

Ліга Європи. Стиковий раунд. Матч-відповідь

«Марсель» (Франція) — «Шахтар» (Україна) — 3:1 (1:1)

Голи: Обамеянг (23), Сарр (74), Кондогбія (81) — Судаков (12, з пенальті).

«Марсель»: Лопес, Мбемба, Мейте, Жиго (к), Мерлен, Клосс, Кондогбія, Унахі (Верету, 64), Аріт (Согло, 90+4), Мумбанья (Сарр, 64), Обамеянг (Ндіає, 85).

Запасні: Нгапандуетнбу, Бланко, Корреа, Енріке.

Тренер: Жан-Луї Гассе.

«Шахтар»: Різник, Конопля, Ракіцький, Матвієнко, Азаров (Педріньйо, 85), Степаненко (к) (Невертон, 85), Зубков (Швед, 84), Бондаренко (Криськів, 84), Судаков, Егіналду, Сікан (Траоре, 84).

Запасні: Рудько, Гочолейшвілі, Келсі, Міроші, Назарина, Кевін, Цуканов.

Тренер: Маріно Пушич.

Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина).

Попереджені: Жиго (17) — Егіналду (45), Конопля (45+3), Матвієнко (58), Степаненко (80), Ракіцький (90+2).

22 лютого. Марсель. «Стад де Марсель».

Перший матч — 2:2.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини