Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашнім поєдинком проти французького «Марселя», який проходив у Гамбурзі.

Підопічні Маріно Пушича посіли третю сходинку в групі Н Ліги чемпіонів і перемістилися в Лігу Європи. Там вони розпочали свій шлях зі стикового раунду плей-оф, де їм випало протистояти «Марселю». Сьогодні «Шахтар» приймав французів у Гамбурзі, і для нього це був перший офіційний матч 2024 року.

Стартова 45-хвилинка проходила на рівних. Команди почергово володіли ініціативою. Вистачало й грубої боротьби. Найкращим моментом помаранчево-чорних був удар Зубкова під поперечину на перших хвилинах, який потягнув голкіпер. Ще декілька небезпечних атак гірників не знайшли логічного завершення.

Другий тайм краще почав «Марсель»: поруч зі стійкою пробив Унахі, головою перевірив Різника Жиго. Українці відповіли небезпечним ударом Зубкова поруч із дев’яткою. Згодом захисники «Шахтаря» забули на дальній стійці Енріке, але той пробачив. У наступній атаці вже Лопес парирував удар Сікана з гострого кута.

На 64-й хвилині французи відкрили рахунок — Обамеянг у штрафному замкнув передачу Клосса. Проте гірники дуже швидко відігралися, коли Матвієнко скористався помилкою Клосса при стандарті біля власних воріт. «Марсель» тут же відповів небезпечним моментом, але удар Енріке не вдався.

На 90-й хвилині французи зуміли забити вдруге — Обамеянг увірвався до штрафного й віддав у центр, а Ндіає переграв Різника. Проте «Шахтар» знову швидко відновив статус-кво, коли Егіналду замкнув подачу Зубкова. У підсумку маємо результативну нічию — 2:2. Матч-відповідь пройде 22 лютого в Марселі.

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, які викликалися на останній збір національної команди: Різник, Конопля (жовта картка, замінений на 77-й хвилині), Бондар (жовта картка), Матвієнко (гол), Степаненко (замінений на 72-й хвилині), Зубков (жовта картка, гольовий пас), Судаков, Сікан (замінений на 77-й хвилині), Назарина (вийшов на заміну на 72-й хвилині).

Ліга Європи. Стиковий раунд. Перший матч

«Шахтар» (Україна) — «Марсель» (Франція) — 2:2 (0:0)

Голи: Матвієнко (68), Егіналду (90+3) — Обамеянг (64), Ндіає (90).

«Шахтар»: Різник, Конопля (Гочолейшвілі, 77), Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (к) (Назарина, 72), Зубков, Бондаренко (Траоре, 90+2), Судаков, Егіналду, Сікан (Кевін, 77).

Запасні: Рудько, Криськів, Швед, Келсі, Педріньйо, Невертон, Ракіцький, Цуканов.

Тренер: Маріно Пушич.

«Марсель»: Лопес, Енріке (Ндіає, 72), Клосс, Жиго (к), Балерді, Мерлен, Аріт, Кондогбія, Унахі, Мумбанья (Мейте, 90+2), Обамеянг (Корреа, 90+2).

Запасні: Нгапандуетнбу, Бланко, Согло, Тункаді, Мбемба.

Тренер: Дженнаро Гаттузо.

Арбітр: Ерік Ламбрехтс (Бельгія).

Попереджені: Конопля (49), Зубков (78), Егіналду (90+3), Бондар (90+5) — Балерді (27).

15 лютого. Гамбург. «Фолькспаркштадіон».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

Підписатися на новини