Георгій Судаков: «Для нас це очко дуже важливе, але завжди хочеться перемагати, незважаючи на те, проти якої команди граєш»

Півзахисник національної збірної України Георгій Судаков поділився думками щодо поєдинку відбору Євро-2024 з командою Англії (1:1) та майбутньої гри з Італією.

«Якщо говорити про графік, то минулого року ми грали за два дні на третій у Лізі чемпіонів та чемпіонаті. Це нормально, на такому рівні треба швидко відновлюватися й готуватися до Італії.

Щодо матчу з Англією, то для вболівальників і для нас це очко дуже важливе, але завжди хочеться перемагати, незважаючи на те, проти якої команди граєш. Напевно, це хороший результат для нас, але цього недостатньо. Зараз — гра з Італією, усі думки — тільки про неї. Розуміємо, наскільки вона важлива. Нічия італійців із македонцями (1:1), можливо, допоможе нам у наступних поєдинках.

На старті матчу з англійцями було дуже важко, перші 15 хвилин ми взагалі м’яча не торкалися. Але вони не створювали багато моментів — за перший тайм лише гол, і більше моментів не було. Просто складно грати без м’яча, треба багато бігати. Але ми скористалися своїм шансом, забили, дуже добре зіграли в обороні.

Ми розуміли, який буде матч, що являє собою Англія, наскільки вона сильна. Але так само не забували про свій рівень, про свою гру. Хотілося б більше грати з м’ячем, але ми розуміли, наскільки це буде важко. Британці дуже високо пресингували, було складно виходити через короткий, середній пас. Ми часто використовували довгі передачі, але всі розуміємо, чому так сталося. Проте за такої гри можна сказати, що ми задоволені результатом.

Кого можна виділити в збірній Англії? Багато кого, адже там сильні футболісти — індивідуально, фізично. Кейн, Сака, Вокер, Беллінгем, Меддісон… Когось одного вибрати складно. Усі гравці коштують по 100 мільйонів — це неймовірна збірна.

Італію ми ще не розбирали, тому мені важко щось казати про неї. Сильна команда, топ-рівня, чинний чемпіон Європи. Не можу сказати, що вона слабша за Англію. Так, італійці програли перший матч кваліфікації, але зараз будуть злі, готуватимуться до нашого поєдинку як до останнього, бо це їхній останній шанс виправити ситуацію. Але ми також їдемо за очками», — зазначив Георгій Судаков.

Нагадаємо, що матч відбору Євро-2024 між збірними Італії та України відбудеться 12 вересня в Мілані (початок — о 21.45 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.04.2024 14:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Георгій Судаков

У відборі Євро-2024 півзахисник донецького «Шахтаря» Георг...

19.03.2024 15:00

Михайло Мудрик та Георгій Судаков завітали на програму Влади Седан

Учора збірна України вже в повному складі продовжила тренування в іспа...

13.09.2023 15:01

Георгій Судаков: «Дуже великий тиск, коли граєш на «Сан-Сіро» у присутності 60 тисяч уболівальників»

Півзахисник національної збірної України Георгій Судаков прокоментував...

Підписатися на новини