Ліга конференцій. Київське «Динамо» в Стамбулі поступилося «Бешикташу» й покинуло єврокубки

Київське «Динамо» не зуміло пройти турецький «Бешикташ» у плей-оф раунді кваліфікації Ліги конференцій.

Тиждень тому в Бухаресті динамівці через гол на останніх хвилинах матчу поступилися туркам — 2:3. Тож виправляти становище підопічним Мірчі Луческу довелося у Стамбулі. Як і в минулому поєдинку, через травму сьогодні не міг зіграти Ярмоленко.

У першому таймі ігровою перевагою володіли господарі. Уже на 2-й хвилині Бущану довелося виручати після удару Мулеки головою. Пізніше той же Мулека з убивчої позиції влучив у партнера, а на 19-й хвилині із-за меж штрафного поцілив у стійку. Варто відзначити й небезпечні спроби від Учана та Абубакара. У «Динамо» можна пригадати постріл Ваната здалеку над поперечиною, а також удар Попова після стандарту, який пішов повз ціль. Під кінець тайму небезпечно зі штрафного приклався Фернандеш.

По перерві Бущан зреагував на удар Учана зі штрафного. «Динамо» відповіло небезпечною контратакою, яку не зуміли довести до завершення Волошин і Ванат. А на 52-й хвилині Абубакар самотужки розібрався із захистом киян та відкрив рахунок у матчі. 1:0.

Надалі ближчими до гола були саме турки, проте їм або не вистачало влучності, або на заваді ставав Бущан. У «Динамо» можна пригадати хіба удар Андрієвського зі штрафного. У підсумку «Бешикташ» переміг удома та крокує в груповий етап. Для біло-синіх єврокубковий сезон завершено.

Участь у поєдинку взяли футболісти «Динамо», які отримали виклик на вересневий збір національної команди: Бущан, Тимчик (замінений на 89-й хвилині), Попов (жовта картка), Сидорчук (жовта картка, замінений на 85-й хвилині), Шапаренко (жовта картка, замінений на 76-й хвилині), Караваєв, Буяльський, Ванат.

Ліга конференцій-2023/2024. Плей-оф раунд. Матч-відповідь

«Бешикташ» (Туреччина) — «Динамо» (Україна) — 1:0 (0:0)

Гол: Абубакар (52).

«Бешикташ»: Гюнок, Росьє, Уйсал (к), Коллі, Булут, Учан (Окслейд-Чемберлен, 89), Хаджіахметович, Фернандеш, Рашіца (Зайнутдінов, 75), Абубакар (Тосун, 81), Мулека (Ребич, 75).

Запасні: Дестаноглу, Ювакуран, Тікназ, Їлмаз, Делібаш, Акгюн, Онана, Мераш.

Тренер: Шенол Гюнеш.

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Беніто, 89), Попов, Сирота, Дубінчак, Сидорчук (к) (Бражко, 85), Шапаренко (Андрієвський, 76), Караваєв, Буяльський, Волошин (Діалло, 76), Ванат.

Запасні: Нещерет, Вівчаренко, Шепелєв, Перріс, Дячук, Царенко, Біловар, Рамадані.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Жоау Пінейру (Португалія).

Попереджені: Булут (33), Коллі (34), Абубакар (53), Росьє (58), Мулека (72), Учан (82) — Шапаренко (30), Сидорчук (40), Попов (48).

31 серпня. Стамбул. «Бешикташ Парк».

Перший матч — 3:2.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2023 22:06

Ліга конференцій. «Динамо» програло «Бешикташу» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі конференці...

10.08.2023 23:15

Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», д...

07.08.2023 15:22

Ліга конференцій. Визначилися потенційні суперники «Дніпра-1» і «Динамо» в плей-оф раунді кваліфікації

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування плей-оф раунду кв...

Підписатися на новини