Ліга конференцій. «Динамо» програло «Бешикташу» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі конференцій поєдинком плей-оф раунду кваліфікації з турецьким «Бешикташем».

На попередній стадії біло-сині вибили грецький «Аріс», тож вийшли до плей-оф раунду кваліфікації, де їхнім суперником став «Бешикташ». Номінально домашній матч «Динамо» знову проводило в Бухаресті. Головною кадровою проблемою киян стала відсутність Ярмоленка.

Перші півгодини гри були рівними. У «Динамо» можна виділити неточний удар Ваната після розіграшу штрафного, а у «Бешикташу» — класну атаку з ударом п’ятою від Абубакара, який потягнув Бущан. Пізніше Ванат пробив у площину з-за меж штрафного. Кінцівку першого тайму краще провели турки — і в підсумку зуміли відкрити рахунок. М’яч влучив у руку Попову у штрафному, а Абубакар реалізував пенальті. 0:1.

Другий тайм розпочався з гола «Динамо»: подачу Дубінчака перервав суперник, проте м’яч відскочив до Караваєва, який другим дотиком влучив у ціль. Але арбітри за допомогою VAR скасували взяття воріт «Бешикташу» через офсайд. Утім, на 60-й хвилині українці все ж зрівняли рахунок: Буяльський запустив Караваєва флангом, а той віддав на межу штрафного на Шапаренка, який ударом у дотик змусив капітулювати Гюнока. 1:1.

Дуже швидко турки забили вдруге — Коллі головою замкнув подачу з кутового. 1:2. Однак «Динамо» відігралося вже в наступній атаці, коли Дубінчак запустив Буяльського у штрафний, а той подав точно на голову Волошину. 2:2.

Надалі команди обмінялися ударами Ваната й Росьє у площину. Потім на ударну позицію в штрафному вивели Тимчика, проте Гюнок виручив. «Бешикташ» відповів небезпечним випадом Фернандеша, який обікрав Сироту, але Бущан не дав себе переграти. Наприкінці матчу два хороші моменти мав Буяльський, але в першому випадку пробив поруч зі стійкою, а в другому його удар парирував Гюнок.

У компенсований час Сидорчук непогано приклався з-за меж штрафного, проте кіпер був на місці. Натомість «Бешикташ» зумів провести вдалу атаку, забити третій гол і вирвати перемогу. 2:3.

Участь у поєдинку взяли футболісти «Динамо», які отримали виклик на вересневий збір національної команди: Бущан, Тимчик, Попов, Сидорчук, Шапаренко (гол), Караваєв (гольовий пас, замінений на 90+5-й хвилині), Буяльський (гольовий пас, замінений на 90-й хвилині), Ванат.

Ліга конференцій-2023/2024. Плей-оф раунд. Перший матч

«Динамо» (Україна) — «Бешикташ» (Туреччина) — 2:3 (0:1)

Голи: Шапаренко (60), Волошин (66) — Абубакар (40, з пенальті), Коллі (64), Зайнутдінов (90+5).

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Попов, Сирота, Дубінчак, Сидорчук (к), Шапаренко, Караваєв (Беніто, 90+5), Буяльський (Царенко, 90), Волошин (Діалло, 76), Ванат.

Запасні: Нещерет, Вівчаренко, Бражко, Шепелєв, Перріс, Малиш, Дячук, Біловар, Рамадані.

Тренер: Мірча Луческу.

«Бешикташ»: Гюнок (к), Росьє, Амарті, Коллі, Масуаку (Зайнутдінов, 46), Учан (Окслейд-Чемберлен, 86), Хаджіахметович, Фернандеш, Булут (Мераш, 64), Абубакар (Тосун, 88), Мулека (Рашіца, 64).

Запасні: Дестаноглу, Ювакуран, Ребич, Уйсал, Тікназ, Їлмаз, Онана.

Тренер: Шенол Гюнеш.

Арбітр: Даррен Інгленд (Англія).

Попереджені: Дубінчак (90+1) — Росьє (79), Хаджіахметович (89), Учан (90+5, не на полі).

24 серпня. Бухарест. Стадіон «Рапід-Гулешті».

Матч-відповідь відбудеться в турецькому Стамбулі в четвер, 31 серпня (початок — о 21.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.08.2023 23:15

Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», д...

07.08.2023 15:22

Ліга конференцій. Визначилися потенційні суперники «Дніпра-1» і «Динамо» в плей-оф раунді кваліфікації

Сьогодні в штаб-квартирі УЄФА відбулося жеребкування плей-оф раунду кв...

Підписатися на новини