Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», дебютувала в Лізі конференцій гостьовою грою третього кваліфікаційного раунду із грецьким «Арісом», яка проходила в Салоніках.

У першому таймі господарі переважали за моментами, завдали кількох неточних ударів, проте справді гольовий шанс мали лише на 24-й хвилині, коли після помилки українців у захисті Моберг-Карлссон влучив у Дубінчака. Загалом же на полі було більше боротьби та емоцій.

У другому таймі команди тривалий час грали на рівних. Проте на 65-й хвилині «Аріс» знову створив момент — Бущан виручив після удару Даріди головою з кількох метрів. Проте невдовзі греки заробили пенальті, і Пальма відкрив рахунок у матчі.

Динамівці мали можливість відігратися на 75-й хвилині, але після класної комбінації Шапаренко пробив поруч зі стійкою. Наприкінці матчу Ярмоленко опинився на ударній позиції у штрафному, проте «Аріс» виручив голкіпер. Варто відзначити й сейв Бущана в компенсований час після удару Менендеса. Отже, у підсумку греки зуміли зберегти переможний рахунок — 1:0.

Участь у поєдинку взяли футболісти «Динамо», які викликалися на останній збір національної команди: Бущан, Тимчик (жовта картка), Сидорчук (замінений на 82-й хвилині), Ярмоленко, Буяльський.

Ліга конференцій-2023/2024. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Аріс» (Греція) — «Динамо» (Україна) — 1:0 (0:0)

Гол: Пальма (69, з пенальті).

«Аріс»: Хуліан (к), Монтойя, Лейсманн, Одубаджо, Феррарі, Джурасек (Рупп, 58), Жюль, Даріда (Павичич, 82), Моберг-Карлссон (Менендес, 58), Пальма (Матарріта, 76), Морон.

Запасні: Хутесіотіс, Христодулопулос, Самора, Панагідіс.

Тренер: Апостолос Терзіс.

«Динамо»: Бущан, Тимчик, Попов, Сирота, Дубінчак, Сидорчук (к) (Бражко, 82), Шапаренко (Шепелєв, 82), Ярмоленко, Буяльський, Кабаєв (Волошин, 82), Беніто.

Запасні: Нещерет, Вівчаренко, Ванат, Андрієвський, Караваєв, Дячук, Діалло, Царенко, Біловар.

Тренер: Мірча Луческу.

Арбітр: Джарред Джіллетт (Австралія).

Попереджені: Жюль (38), Монтойя (51), Лейсманн (54), Терзіс (58, не на полі), Менендес (64), Феррарі (90+1) — Тимчик (3), Шапаренко (16).

10 серпня. Салоніки. Стадіон Клеантіса Вікелідіса.

Матч-відповідь відбудеться в румунському Бухаресті у четвер, 17 серпня (початок — о 20.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини