Ліга конференцій. «Ворскла» на виїзді поступилася «Ділі» й покинула єврокубки

Полтавська «Ворскла» знову не зуміла подолати другий раунд кваліфікації Ліги конференцій і завершила єврокубковий сезон.

Тиждень тому підопічні Віктора Скрипника в польському місті Тихи здобули перемогу над «Ділою» — 2:1. Тепер же «Ворскла» вирушила на виїзд у грузинський Горі.

Перший тайм пройшов за переваги «Діли», хоча, окрім кількох напівмоментів, обидві команди не могли нічим похвалитися. Утім, гострішими вже ж були атаки господарів, і на 45-й хвилині вони вийшли вперед: Ісенко невдало зіграв на виході, його перекинув Сантос, який поцілив у хрестовину, а на добивання встиг Парулава. До перерви «Ворскла» встигла відповісти неточним ударом Чеснакова з далекої відстані.

Початок другого тайму залишився за полтавцями, можна згадати удар Кане поруч зі стійкою. Проте із часом ініціатива перейшла до «Діли», що вилилося в небезпечний удар Гейла та сейв Ісенка після зрізки від Бацули. І в підсумку господарі забили вдруге на 71-й хвилині — Ковталюк реалізував вихід сам на сам після передачі Гейла з глибини. До речі, український форвард «Діли» відзначився і в першому матчі.

На 74-й хвилині «Ворскла» повернула статус-кво в дуелі, коли Степанюк після пасу Бацули й боротьби від Нестеренка увірвався до штрафного й розібрався з кіпером. На жаль, наприкінці основного часу грузини забили знову, коли Гейл випередив Пердуту й переправив м'яч повз Ісенка після закидання Дзоценідзе із власної половини.

Отже, «Ворскла» поступається в гостях із рахунком 1:3 й покидає єврокубки. Зазначимо, що біло-зелені в третьому сезоні поспіль вилітають у другому раунді кваліфікації Ліги конференцій.

Ліга конференцій-2023/2024. Другий кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

«Діла» (Грузія) — «Ворскла» (Україна) — 3:1 (1:0)

Голи: Парулава (45), Ковталюк (71), Гейл (86) — Степанюк (74).

«Діла»: Кучеренко, Чітеішвілі, Дзоценідзе, Тевзадзе, Вандерсон, Віктор, Сантос (к), Парулава (Сардалішвілі, 62), Гоміс (Кухіанідзе, 76), Ковталюк, Гейл (Гапріндашвілі, 90+3).

Запасні: Чікашуа, Одікадзе, Андронікашвілі, Ассамоа, Мзвакалі, Ету.

Тренер: Андрій Демченко.

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чеснаков (к) (Хрипчук, 73), Сантана, Крупський (Нестеренко, 56), Феліпе (Бацула, 36), Павлюк, Скляр, Кане, Юрченко (Челядін, 73), Степанюк.

Запасні: Домолега, Єрмолов, Рамірес, Кулаковський, Ізотов, Тузенко, Черниш, Оденцов.

Тренер: Віктор Скрипник.

Арбітр: Сімоне Соцца (Італія).

Попереджені: Тевзадзе (62), Чікашуа (72, не на полі), Модебадзе (89, не на полі) — Павлюк (10), Сантана (60), Кане (69), Нестеренко (85).

Вилучений: Ярмаш (39, не на полі, «В»).

3 серпня. Горі. Стадіоні імені Тенгіза Бурджанадзе.

Перший матч — 1:2.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.09.2023 14:19

Жіноча Ліга чемпіонів. Визначився суперник «Ворскли» в другому раунді турніру

Сьогодні, 15 вересня відбулося жеребкування другого раунду жіночої Ліг...

09.09.2023 20:04

Жіноча Ліга чемпіонів. «Ворскла» виграла свою групу й вийшла в другий раунд турніру

Полтавська «Ворскла» здолала хорватський «Осієк&raqu...

27.07.2023 22:26

Ліга конференцій. «Ворскла» здобула першу перемогу для України в єврокубковому сезоні

Полтавська «Ворскла» розпочала новий сезон поєдинком друго...

Підписатися на новини