Ліга конференцій. «Ворскла» здобула першу перемогу для України в єврокубковому сезоні

Полтавська «Ворскла» розпочала новий сезон поєдинком другого раунду кваліфікації Ліги конференцій проти бронзового призера чемпіонату Грузії 2022 року — «Діли». Номінально домашній матч українці проводили в польському місті Тихи.

Що цікаво, команду з Горі очолює український фахівець Андрій Демченко, а у стартовому складі сьогодні вийшли двоє наших співвітчизників — голкіпер Кучеренко й нападник Ковталюк.

Поєдинок розпочався з небезпечної атаки грузинів — Гоміс завершив простріл ударом над поперечиною. Згодом у «Ворскли» неточною спробою відзначився Феліпе. Пізніше слабкого удару в площину завдав Дзоценідзе.

На 19-й хвилині Ковталюк отримав м’яч перед воротами, проте не зміг переграти Ісенка. Полтавці відповіли швидкою контратакою, яка завершилася ударом Кане в стійку та добиванням Юрченка над воротами. Далі можна відзначити підключення Чеснакова на кутовий — капітан біло-зелених пробив вище цілі.

На початку другого тайму команди обмінювалися неточними ударами. Проте на 57-й хвилині «Діла» досить несподівано повела в рахунку — простріл Віктора з правого флангу влучним ударом завершив Ковталюк.

Після цього «Ворскла» швидко заволоділа ініціативою та почала створювати моменти. Спершу Феліпе після кутового не зумів переграти кіпера, потім Кучеренко впорався з дальнім ударом Челядіна й добиванням Степанюка. Та все ж на 73-й хвилині полтавці відігралися — Степанюк перехопив м’яч, Юрченко вивів Феліпе на ударну позицію, і той не схибив.

Кінцівка зустрічі проходила за переваги українців, а вже в компенсований час «Ворсклі» вдалося забити вдруге. Після подачі Феліпе голкіпер вибив м’яч на кут штрафного, звідки Кане другим дотиком влучив точно в дев’ятку. Тож маємо вольову перемогу полтавців — 2:1, яка стає першою для наших команд у євросезоні.

Ліга конференцій-2023/2024. Другий кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Ворскла» (Україна) — «Діла» (Грузія) — 2:1 (0:0)

Голи: Феліпе (73), Кане (90+3) — Ковталюк (57).

«Ворскла»: Ісенко, Пердута, Чеснаков (к), Сантана (Хрипчук, 83), Крупський, Феліпе, Павлюк, Юрченко (Нестеренко, 74), Кане, Степанюк, Челядін (Скляр, 74).

Запасні: Домолега, Єрмолов, Рамірес, Кулаковський, Ізотов, Тузенко, Черниш, Оденцов.

Тренер: Віктор Скрипник.

«Діла»: Кучеренко, Чітеішвілі, Дзоценідзе, Тевзадзе, Вандерсон, Віктор (Андронікашвілі, 69), Сантос (к), Парулава (Сардалішвілі, 69), Гоміс (Кухіанідзе, 80), Ковталюк, Гейл (Мзвакалі, 74).

Запасні: Чікашуа, Гапріндашвілі, Ассамоа, Ету.

Тренер: Андрій Демченко.

Арбітр: Нікола Попов (Болгарія).

Попереджені: Чеснаков (34), Феліпе (39), Павлюк (90+5) — Тевзадзе (56), Андронікашвілі (90+3), Ковталюк (90+5), Дзоценідзе (90+5).

27 липня. Тихи. Міський стадіон.

Матч-відповідь відбудеться в грузинському місті Горі на стадіоні імені Тенгіза Бурджанадзе в четвер, 3 серпня (початок — о 20.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.09.2023 14:19

Жіноча Ліга чемпіонів. Визначився суперник «Ворскли» в другому раунді турніру

Сьогодні, 15 вересня відбулося жеребкування другого раунду жіночої Ліг...

09.09.2023 20:04

Жіноча Ліга чемпіонів. «Ворскла» виграла свою групу й вийшла в другий раунд турніру

Полтавська «Ворскла» здолала хорватський «Осієк&raqu...

03.08.2023 22:02

Ліга конференцій. «Ворскла» на виїзді поступилася «Ділі» й покинула єврокубки

Полтавська «Ворскла» знову не зуміла подолати другий раунд...

Підписатися на новини