Руслан Ротань: «Хлопці вмотивовані, ідуть крок за кроком, наступний — найважчий. Ми розуміємо силу збірної Іспанії»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань виступив на прес-конференції напередодні півфінального поєдинку Євро-2023 (U-21) проти команди Іспанії, який відбудеться 5 липня в румунському Бухаресті (початок — о 22.00 за київським часом).

Які кадрові проблеми в команді?

— Гру пропускає Криськів через перебір жовтих карток. Ту саму проблему з рукою має В’юнник — завтра зробимо перевірку, можливо, він вийде на поле.

Як ви готуєте своїх підопічних, аби вони сконцентрувалися на грі?

— Перш за все йдеться про відновлення. На жаль, лише два дні пройшло між матчами. Це також дуже важливо, адже вчора був переліт, були переїзди в інше місто, трохи інший клімат. У Клуж-Напоці було дещо холодніше, ніж у Бухаресті. А з мотивацією проблем немає. Хлопці вмотивовані, ідуть крок за кроком, наступний — найважчий. Ми розуміємо силу збірної Іспанії, це дуже потужна команда. Ми зустрічалися в групі, але попереду інша гра. Іспанія на юнацькому рівні обігравала всіх, повигравала всі турніри. Ми це добре знаємо й пам’ятаємо, усвідомлюємо силу цього суперника.

Іспанія дуже тепло ставиться до України, можливо навіть, іноді вболівальники хотіли б, аби виграли саме ви. Що ви думаєте із цього приводу?

— Передусім, величезне спасибі вам за підтримку в цій тяжкій ситуації. Ви з нами пліч-о-пліч, що дуже приємно. Повірте, український народ за це дуже вдячний — усім, хто допомагає нашій країні, підтримує нас. Дякуємо!

Чи розмовляли ви з Ванатом щодо його дискваліфікації?

— Ми з ним розмовляли після матчу, він розуміє всю суть проблеми. Цей момент дав йому можливість добре подумати, адже він практично завтра тільки починає турнір. Для Владислава це важливий урок. Ми повинні його підтримати, він отримає свій шанс.

У поєдинку з Францією у нас були проблеми з виходом з оборони в атаку. Це так добре підготувався суперник, чи це системна проблема, яку треба якось вирішувати?

— Франція — команда, яка дуже гарно пресингує, потужно повертає м’яч. Початок матчу був за французами, вони перекрили середину, нам було тяжко через неї виходити. У такій щільності дуже важливо грати в простір. Я дуже задоволений тим, що ми перелаштувалися після гола, почали грати у простір, і це в нас виходило.

У групі ви зіграли з Іспанією внічию. Які висновки ви зробили з того поєдинку?

— Так, ми провели аналіз на основі першого матчу з Іспанією. Це структурна команда, яка завжди грає першим номером. Усі збірні її вивчають, знають, але, попри це, в іспанців практично всі механізми працюють, від чого страждають усі суперники. Ми з хлопцями і перед першою грою, і зараз робили теоретичне заняття, врахували ці моменти. На полі все вирішує індивідуальна майстерність, а також настрій, характер. Усе потім поєднується в єдиний результат. Я думаю, що Іспанія нас добре вивчила, як і ми вивчили її. Завтра буде гра, яка дасть одній із команд шанс пройти далі. Тому буде зовсім інший поєдинок, на футбольному полі буде все. Я впевнений, обидві команди викладатимуться на сто відсотків, аби здійснити омріяний крок.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.07.2023 21:29

Євро-2023 (U-21): табло фінального турніру

Із 21 червня до 8 липня в Румунії та Грузії проходив фінальний турнір&...

08.07.2023 21:27

Збірна Англії перемогла у фіналі Євро-2023 (U-21) команду Іспанії й утретє виграла турнір

Сьогодні у грузинському місті Батумі на «Аджарабет-Арені»...

07.07.2023 17:00

Євро-2023 (U-21). Молодіжна збірна України у фінальному турнірі: усі матчі, кадровий потенціал

На початку липня 2023 року молодіжна збірна України вдруге в історії с...

Підписатися на новини