Ліга Європи. «Шахтар» програв «Феєнорду» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Європи поступився нідерландському «Феєнорду» й завершив єврокубковий сезон.

Тиждень тому гірники у Варшаві зіграли внічию з «Феєнордом» — 1:1. Тепер же підопічні Ігора Йовічевича проводили матч-відповідь у Роттердамі. Відзначимо, що у стартовому складі донеччан з’явилися Конопля, Бондар і Михайліченко, які відбули дискваліфікацію.

З початку поєдинку господарі заволоділи ініціативою і на 9-й хвилині забили. «Феєнорд» перехопив м’яч у центрі поля, Хіменес увірвався до штрафного, прибрав Бондаря та переграв Трубіна. Нідерландці продовжили тиснути, кілька разів виручив гірників Трубін. Однак на 24-й хвилині підопічні Арне Слота подвоїли перевагу в рахунку завдяки влучному удару Кекчю з-за меж штрафного.

«Шахтар» відповів потужним ударом здалеку Судакова, який прийняла на себе поперечина. Утім, на 38-й хвилині господарі забили знову — пенальті за гру Коноплі рукою реалізував Кекчю, зробивши дубль. Пізніше Трубін потягнув ще й небезпечний удар від Джаганбахша. Згодом Траоре не реалізував вихід сам на сам із воротарем, проте арбітри зафіксували в нападника гірників офсайд. Потім Джаганбахш ударом із лету ледь не влучив у «дев’ятку» воріт Трубіна.

Фото uefa.com

По перерві «Феєнорд» забив четвертий гол — із-за меж штрафного в дальній кут влучив Ідріссі. Згодом він же оформив дубль, увірвавшись до штрафного та пробивши точно від поперечини. На 64-й хвилині гірники вшосте пропустили — Джаганбахш влучно приклався з далекої відстані. На цьому господарі не зупинилися, і згодом відзначився ще й Перейра.

На 87-й хвилині гості розмочили рахунок — вихід сам на сам після закидання Матвієнка реалізував Келсі. У підсумку гірники поступилися з результатом 1:7. На цьому єврокубковий сезон як для помаранчево-чорних, так і для України завершено.

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, яких Руслан Ротань викликав на березневий збір національної команди: Трубін, Конопля, Матвієнко (гольовий пас), Степаненко (замінений на 54-й хвилині), Зубков (замінений на 63-й хвилині), Судаков (жовта картка), Бондаренко (жовта картка, замінений на 54-й хвилині).

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

«Феєнорд» (Нідерланди) — «Шахтар» (Україна) — 7:1 (3:0)

Голи: Хіменес (9), Кекчю (24, 38, з пенальті), Ідріссі (49, 60), Джаганбахш (64), Перейра (67) — Келсі (87).

«Феєнорд»: Велленройтер, Гертрейда, Траунер, Ганцко, Лопес (Расмуссен, 57), Віффер, Шиманський (Бульяуде, 57), Кекчю (к) (Таабуні, 67), Джаганбахш, Хіменес (Перейра, 57), Ідріссі (Пайшан, 62).

Запасні: Марціано, Трост, Педерсен, Ділросун, Касанвірйо, Міламбо.

Тренер: Арне Слот.

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко (к) (Назарина, 54), Зубков (Петряк, 63), Бондаренко (Сікан, 54), Судаков, Криськів (Джурасек, 46), Траоре (Келсі, 54).

Запасні: Шевченко, Пятов, Топалов, Тейлор, Очеретько, Фарина, Ракіцький.

Тренер: Ігор Йовічевич.

Арбітр: Хесус Хіль Мансано (Іспанія).

Попереджені: Бондаренко (20), Судаков (81).

16 березня. Роттердам. «Де Кейп».

Перший матч — 1:1.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини