Ліга Європи. «Шахтар» у першому матчі 1/8 фіналу зіграв унічию з «Феєнордом»

Донецький «Шахтар» розпочав виступ в 1/8 фіналу Ліги Європи домашнім поєдинком проти нідерландського «Феєнорда», який проходив у Варшаві.

У стиковому раунді турніру гірники за підсумками серії пенальті вибили французький «Ренн». Тепер же «Шахтарю» випало змагатися з «Феєнордом», який напряму пройшов до 1/8 фіналу завдяки перемозі в групі. Номінально домашню гру через російське вторгнення наша команда проводила у Варшаві. Зазначимо, що Ігору Йовічевичу довелося вирішувати проблеми в захисті, адже через перебір жовтих карток пропускали зустріч Конопля, Бондар і Михайліченко.

Перший тайм пройшов за мінімуму моментів. Команди почали приблизно рівно, проте з часом «Феєнорд» став агресивніше пресингувати й частіше підходити до чужого штрафного, тоді як «Шахтар» намагався контратакувати. Кілька разів вступав у гру Трубін, проте небезпечними удари суперників не назвеш.

Фото feyenoord.nl

По перерві нідерландці збільшили тиск і регулярно загрожували воротам гірників. Так, Джаганбахш із лінії штрафного поцілив поруч зі стійкою, а Трубін потягнув удар головою від Перейри «за комірець». Українці відповіли хіба що неточною спробою Зубкова здалеку.

Утім, на 79-й хвилині «Шахтар» неочікувано забив — подачу з кутового від Судакова влучним ударом у падінні спиною завершив Ракіцький. Нідерландці кинулися відіграватися, зокрема, із чудових позицій повз ціль пробили Джаганбахш і Гертрейда. Проте на 88-й хвилині джокер «Феєнорда» Бульяуде замкнув подачу Пайшана та зрівняв рахунок. У підсумку — 1:1, матч-відповідь пройде 16 березня в Роттердамі.

Фото feyenoord.nl

У складі «Шахтаря» в поєдинку взяли участь гравці, яких Руслан Ротань викликав на березневий збір національної команди: Трубін, Матвієнко, Степаненко, Зубков (замінений на 77-й хвилині), Судаков (гольовий пас, замінений на 90-й хвилині), Бондаренко (замінений на 90-й хвилині).

Ліга Європи. 1/8 фіналу. Перший матч

«Шахтар» (Україна) — «Феєнорд» (Нідерланди) — 1:1 (0:0)

Голи: Ракіцький (79) — Бульяуде (88).

«Шахтар»: Трубін, Тейлор, Матвієнко, Ракіцький, Топалов, Степаненко (к), Зубков (Швед, 77), Бондаренко (Назарина, 90), Судаков (Петряк, 90), Криськів (Джурасек, 63), Траоре (Келсі, 63).

Запасні: Шевченко, Пятов, Тотовицький, Сікан, Очеретько, Фарина.

Тренер: Ігор Йовічевич.

«Феєнорд»: Велленройтер, Педерсен (Траунер, 57), Гертрейда, Ганцко, Гартман, Віффер, Кекчю (к), Шиманський (Ділросун, 72), Джаганбахш (Бульяуде, 86), Перейра, Ідріссі (Пайшан, 72).

Запасні: Марціано, Трост, Расмуссен, Лопес, Таабуні, Касанвірйо, Міламбо.

Тренер: Арне Слот.

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина).

Попереджений: Віффер (70).

9 березня. Варшава. Стадіон Війська Польського.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини