«Хотілося залишитися в першому дивізіоні, але ми отримали хороший досвід»: гравці збірної України з електронного футболу — про виліт до дивізіону 2 відбору FIFAe Nations Cup 2023

Гравці національної збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олександр CIG Grishay Гришай та Андрій CIG ST92 Шакалов прокоментували виступи команди протягом другого ігрового тижня раунду плей-ін FIFAe Nations Cup 2023. 

Українська команда посіла в дивізіоні 1 конференції 3 четверте місце та вибула до нижчого дивізіону.

«Зіграли ми непогано. Майже всі матчі були рівними. Десь ми вигравали, десь програвали. А десь банально не щастило, як у першій грі з Ізраїлем. Ми пропустили курйозний гол. Анімація ван Дейка зламалася, пішла контратака, і нам забили. Ми повністю контролювали гру й мали вигравати, якби не втрутилися якісь незрозумілі обставини.

Ми граємо 4—3—2—1. Ця тактика — не для контролю, а для швидких переходів з оборони в атаку. Лівий та правий захисники є не найкращими опціями на своїх позиціях — як Карлос Альберто, так і Дзамбротта. Вони достатньо важкі на м’ячах. У них немає мікроконтролю й упевненості в передачах. Тому коли ми розігрували через крайніх захисників, вони не завжди віддавали точні передачі та сприяли розвитку швидких атак», — пояснив причини помилок у відбірних матчах кіберфутболіст синьо-жовтих Олександр CIG Grishay Гришай.

Своєю чергою капітан збірної України Андрій CIG ST92 Шакалов відзначив силу суперників у першому дивізіоні, проте підкреслив, що команда здатна складати гідну конкуренцію топ-збірним Європи: «Ми звикли грати у швидкий атакувальний футбол. Але збірні в першому дивізіоні дають не дуже багато таких можливостей. Суперники такого високого рівня гарно пресингують. Здавалося б, мали виникати вільні зони для швидких контратак, але цього не було.

У протистоянні з Францією ми розуміли, що нам уже нема чого втрачати. І грали значно жвавіше. Полякам ми теж нічого не дали зробити, вони берега не бачили в другому матчі. Коли ти граєш вирішальні поєдинки, усе йде від психології. Хочеться більше не пресингувати, а насичувати захист, віддавати пас назад. Треба переналаштовуватися й намагатися більше діяти першим номером. 

Ми здатні грати в першому дивізіоні. Нинішні 9 очок там — це більше, ніж ми набирали в попередні роки в другому дивізіоні. Хотілося залишитися в першому дивізіоні, але ми отримали хороший досвід».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.03.2024 12:03

Україна вийшла на чемпіонат Європи з електронного футболу UEFA eEuro 2024

Український кіберфутболіст Андрій CIG_ST92_UA Шакалов виграв групу G к...

24.05.2023 15:11

Олег Walkman Шустенко: «Рано чи пізно збірна України потрапить на чемпіонат світу з електронного футболу»

Менеджер збірної України з електронного футболу в дисципліні FIFA Олег...

21.05.2023 11:48

Збірна України з FIFA не зіграє на FIFAe Nations Cup 2023

У суботу, 20 травня, збірна України з FIFA провела матчі нокаут-раунду...

19.05.2023 21:43

Збірна України з FIFA вийшла до верхньої сітки плей-оф кваліфікації FIFAe Nations Cup 2023

У п’ятницю, 19 травня збірна України з FIFA провела матчі другог...

Підписатися на новини