Антракт у Vbet Лізі: суперники на турецьких зборах для «Дніпра-1» і «Динамо», новий тренер «Інгульця»

До вашої уваги — останні новини із життя клубів української Vbet Ліги під час зимової перерви в елітному дивізіоні.

«Дніпро-1», який зараз очолює турнірну таблицю, розпочав підготовку в Туреччині. Її буде розбито на два етапи — 8—21 січня та 25 січня — 7 лютого. Дніпряни запланували спаринги проти тбіліського «Динамо» (15 січня), узбекистанського «Пахтакору» (16 січня), польського «Ракува» (20 січня), словенського «Копера» (21 січня), чорногорської «Сутьєски» (29 січня), словенської «Мури» (2 лютого), латвійської «Ауди» (7 лютого).

Новачком «Дніпра-1» став Євгеній Пасіч, на перегляді перебувають гравці «Металіста» — Костик, Порох, Танковський, Підлепенець, Клименчук і Прядун. Залишили лави дніпрян бразилець Бузанелло та Громов.

Друга команда УПЛ, «Шахтар», 10 січня розпочала стартовий етап турецької підготовки, який триватиме 10 днів.

Своєю чергою «Динамо» вийшло з відпустки та проводить втягувальний збір у Києві. 20 січня біло-сині вирушать до Туреччини. Анонсовано спаринги з віденським «Рапідом» (24 січня), словенським «Марибором» (28 січня) та «Аустрією» з Лустенау (31 січня).

До тренерського штабу Мірчі Луческу ввійшов Олександр Шовковський, який був асистентом Олександра Петракова в національній збірній. Також «Динамо» повернуло з «Кривбасу» Назара Волошина, а Миколу Михайленка відправило в оренду в «Олександрію».

Першими зимовими новачками «Зорі» стали Кучерук і Хахльов. В оренду в «Чорноморець» вирушив Алефіренко, Луньов перебрався в «Кривбас», залишив команду бразилець Крістіан. Чорно-білі працюватимуть у Києві, після чого вирушать до Туреччини.

Фото fco.com.ua

Новий коуч «Олександрії» Руслан Ротань представив свій тренерський штаб, до якого ввійшли Сергій Кравченко, Володимир Єзерський, Володимир Тименко, Володимир Томіленко та Євген Гресь. Новачками «містян» стали екс-голкіпер «Зорі» Микита Шевченко та орендований у «Динамо» на півтора року Михайленко. Олександрійці планують провести зимову підготовку в Туреччині.

«Колос» проведе два зимові збори — у Ковалівці (16—29 січня) й у Туреччині (31 січня — 24 лютого), де планує зіграти сім спарингів. Залишили команду Задоя та Кузик.

«Металіст 1925» розпочав зимову підготовку в селі Щасливе, що на Київщині, а 20 січня вирушить до Туреччини. Немає в розташуванні команди Борячука, який перебуває на зборі «Шахтаря».

«Кривбас» проведе два етапи підготовки в турецьких містах Белек і Ларі в період із 20 січня до 20 лютого. Новачками червоно-білих стали Луньов, Приходько та чемпіон світу U-20 Бескоровайний, залишили команду Зотько та Назар Волошин.

Із 20 січня до 25 лютого в турецькій Антальї триватиме збір «Ворскли». Під час нього підопічні Віктора Скрипника візьмуть участь у BGV Winter Cup, що проходитиме 6—15 лютого. Окрім біло-зелених, на турнірі зіграють «Верес», «Полісся» й естонська «Левадія». Залишив розташування ворсклян македонець Зайков.

Новачками «Вересу» стали Хондак та Андрій Блізніченко, подовжено контракти з Кучеровим і Гагуном, перейшов у «Дніпро-1» Євгеній Пасіч. 15—25 січня в Рівному червоно-чорні проводитимуть перший етап підготовки до весняної частини сезону, під час якого зіграють один контрольний поєдинок. Потім «Верес» вирушить до Туреччини, де в період із 28 січня до 25 лютого візьме участь у щонайменше семи спарингах.

Фото fcrukh.com

Футболісти «Руху» розпочали підготовку на базі у Винниках. Перший закордонний збір львів’яни проведуть у Хорватії, де з 23 січня до 5 лютого візьмуть участь у п’яти спарингах.

«Минай» вийде з відпустки 14 січня, на 23-є заплановано перший спаринг.

Сергій Ковалець — новий головний тренер «Інгульця». У тренерському штабі також лишаються працювати Младен Бартулович, Богдан Шуст і Владислав Лупашко. Перейшов у «Верес» Андрій Блізніченко.

Завершив кар’єру гравця екс-капітан «Чорноморця» Сергій Кравченко, який тепер працюватиме в тренерському штабі Руслана Ротаня в «Олександрії». В оренду в «Карпати» відправився Бобко. Своєю чергою одесити орендували в «Зорі» Алефіренка. На тренувальний збір «моряки» вирушать 16 січня.

«Львів» залишили Ільющенков і Крушинський. Під час першого збору «містяни» на базі в Брюховичах проведуть три контрольні поєдинки. 28 січня підопічні Олега Дулуба вирушать до Туреччини, де тренуватимуться до 25 лютого.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 20:05

Vbet Ліга. «Шахтар» здобув вольову перемогу над «Зорею»

Сьогодні, 22 квітня відбулися заключні три поєдинки 25-го туру чемпіон...

21.04.2024 19:54

Vbet Ліга. «Динамо» розгромило «Полісся» й наблизилося до «Шахтаря»

Сьогодні, 21 квітня відбулися ще три поєдинки 25-го туру чемпіонату Ук...

20.04.2024 20:19

Vbet Ліга. Перемоги «Кривбасу» та «Колосу» на виїзді

Сьогодні, 20 квітня в Одесі й Полтаві відбулися два стартові поєдинки...

18.04.2024 17:46

Vbet Ліга. «Шахтар» у перенесеному матчі 10-го туру обіграв «Зорю»

Сьогодні, 18 квітня відбувся перенесений поєдинок 10-го туру чемпіонат...

Підписатися на новини